Pelancaran Tempatan HONOR Pad 9 Berdekatan Dengan Papan Kekunci Terdaftar Di SIRIMHONOR mungkin akan segera melancarkan tablet baru ke pasaran Malaysia sebagai petanda bahawa kedatangan Pad 9 hampir tiba. Dilancarkan bulan lalu di China, Pad 9 adalah tablet sederhana menengah yang datang dalam versi standard dan “Soft Light”. Ia telah mendapat pengesahan di Singapura dan UAE dan walaupun tablet itu sendiri belum muncul dalam pangkalan data tempatan Malaysia, salah satu aksesori telah.

Didaftarkan pada 18 Januari 2024, Keyboard Bluetooth Pintar HONOR Pad 9 telah menerima sijil SIRIM dengan nombor model Hendry2-keyboard. Memandangkan keyboard Bluetooth ini adalah aksesori khas untuk tablet itu, kemungkinan kebolehcapaian tempatannya akan diumumkan bersamaan dengan Pad 9 bukannya sebagai produk berasingan.

Tablet ini dilengkapi dengan paparan LCD 12.1-inci 2560×1600 dengan kadar segar 120Hz, kecerahan maksimum 550 nits, dan lapisan matte seperti kertas untuk pengalaman bebas silau. Ia berjalan dengan cip Qualcomm Snapdragon 6 Gen 1 dan dikuasakan oleh bateri 8,300mAh yang menyokong cas 35W.

Dari segi gambaran, ia mempunyai sensor 13MP di bahagian belakang manakala bahagian hadapan mempunyai snapper 8MP. Selain itu, Pad 9 berjalan dengan MagicOS 7.2 berdasarkan Android 13 dan mempunyai keseluruhan lapan pembesar suara untuk penggunaan kandungan. Tiada butiran harga tempatan belum tetapi untuk konteks, tablet ini dijual dari CNY1,499 (~RM988) di pasaran asalnya.Source link

Leave a Reply