Keselamatan di Bangunan Kerajaan dan Ruang Awam Akan Diperketatkan Selepas SeranganKetua polis negara telah mengumumkan bahawa keselamatan di bangunan kerajaan, tempat awam, dan fasiliti penting telah ditingkatkan berikutan insiden-insiden terbaru yang berlaku.

Menurut pihak polis, insiden-insiden terbaru itu telah menimbulkan kebimbangan umum, dan dijamin bahawa keselamatan awam negara masih dalam keadaan optimum. Ditekankan bahawa Ketua Polis Negara Tan Sri Razarudin Husain telah memerintahkan kepimpinan PDRM dan anggota lapangan untuk melaksanakan langkah-langkah komprehensif semasa bertugas, dan mematuhi dengan ketat garis panduan yang sudah ditetapkan.

“Kita menggalakkan orang ramai untuk terus bekerjasama dengan melaporkan sebarang maklumat berkaitan dengan isu keselamatan negara kepada pihak berkuasa. PDRM tidak akan membenarkan sebarang cubaan mengancam keselamatan atau mengganggu keamanan negara,”

Polis menekankan bahawa tindakan undang-undang yang ketat akan diambil terhadap mereka yang terlibat, tanpa mengira status atau latar belakang mereka.Source link

Leave a Reply