CelcomDigi Sahkan Gangguan Perkhidmatan di Rangkaian Celcom dan Yoodo [MASALAH DITANGANI]


Pengguna CelcomDigi mengalami masalah rangkaian Celcom malam ini. Syarikat telekomunikasi itu telah mengesahkan perkara ini melalui pos yang kini telah dipadamkan di akaun rasmi X (dahulu Twitter)nya, menyatakan sedang cuba menyelesaikan masalah tersebut secepat mungkin. Belum jelas mengapa pos tersebut telah dikeluarkan.

Ramai pengguna telah melaporkan masalah ini di media sosial, yang nampaknya telah berlaku sejak beberapa jam hari ini. Aduan sangat konsisten, dengan ramai yang mengatakan tidak dapat menyambung ke internet semasa menggunakan rangkaian Celcom.

Dalam pos yang dipadamkan tersebut, CelcomDigi menggesa pelanggan untuk menyambung ke rangkaian WiFi untuk keperluan penyambungannya sementara masalah ini diselesaikan. Malangnya, ia tidak menyatakan berapa lama penyelenggaraan tidak dirancang dijangka akan mengambil masa.

[KEMASKINI: 21 Mei 2024 – 9:40 malam] CelcomDigi kini telah mengeluarkan pos baru di X untuk mengakui gangguan perkhidmatan yang sedang berlaku di rangkaian Celcomnya. Seperti pos asal yang telah ditarik turun sebelum ini, syarikat telekomunikasi itu menyatakan sedang menyelesaikan masalah tersebut secepat mungkin.

[KEMASKINI: 21 Mei 2024 – 9:45 malam] Anak syarikat Celcom, Yoodo, juga telah mengesahkan melalui X bahawa mereka sedang mengalami gangguan data.

[KEMASKINI: 21 Mei 2024 – 9:55 malam] CelcomDigi telah mengumumkan bahawa perkhidmatan internet bagi kedua-dua rangkaian Celcom dan Yoodo telah dipulihkan sepenuhnya. Mereka juga menasihatkan pelanggan untuk restart peranti mereka dan mencuba menyambung semula jika masih tidak dapat akses internet.

Menurut pengguna di X, perkhidmatan rangkaian telah kembali normal, walaupun beberapa telah mengatakan kelajuan masih agak perlahan. Malangnya, syarikat telekomunikasi tidak menyatakan apa yang menyebabkan gangguan berjam-jam tersebut.

Ikuti kami di Instagram, Facebook, Twitter atau Telegram untuk kemas kini lebih lanjut dan berita terkini.

Source link

Leave a Reply