Pengalaman solo buffet seorang lelaki Malaysia viral di TikTok


MUKBANGS memang biasa pada zaman ini, tetapi makan seorang diri masih merupakan pengalaman yang agak baru, terutama apabila makan di buffet.

Pengguna TikTok @doskoi92 baru-baru ini memaparkan perjalanannya seorang diri di kafe Pak John steamboat dalam video 16 saat, menikmati pelbagai makanan buffet yang biasanya dikongsi oleh beberapa orang.

Video tersebut telah mendapat lebih dari 300,000 tontonan di TikTok.

Menurut WeirdKaya, beliau sering makan seorang diri, bukan kerana tidak mempunyai rakan, tetapi kerana beliau merasakan kesendirian adalah terapeutik.

“Bagi sesiapa yang menganggap makan seorang diri adalah tingkah laku ‘kalah’, ia sebenarnya bukan begitu. Sesetengah orang lebih suka berada sendiri. Tolong jangan kesian pada kita kerana kami gembira makan seorang diri dan melakukan perkara lain seorang diri.”

Gabungan sensitiviti dan kelucuan ini telah menarik perhatian ramai netizen yang bersetuju dengannya.

“Semasa saya belajar, saya makan seorang diri, makan steamboat sendiri, shopping sendiri, dan juga menonton filem dan karaoke sendiri,” komen seorang netizen.

Netizen lain menyertai, “Saya juga makan Sukiya seorang diri tetapi meja saya penuh dengan hidangan. Mengapa? Kerana ini masa peribadi saya dan ganjaran diri saya. Kadang-kadang kita perlu hidup untuk diri kita sendiri.”

Source link

Leave a Reply