ChatGPT Dapat Integrasi Google Drive dan OneDrive, Tetapi Hanya Untuk Pengguna Enterprise


Walaupun ChatGPT disediakan secara percuma kepada pengguna, bagi mereka yang membayar tentunya akan mendapat lebih banyak ciri-ciri yang boleh mereka gunakan. Salah satu ciri yang sedang diperkenalkan adalah kemampuan untuk menyambung aplikasi lain, dan salah satu pilihan adalah untuk menyambung Google Drive dan OneDrive ke pengalaman pengguna chatbot.

Seorang pengguna di X, sebelum ini Twitter, dengan nama @kristileilani telah berkongsi tangkapan skrin yang menunjukkan bagaimana ia berfungsi dalam amalan. Ia bukanlah perkara besar, tetapi intinya ialah anda boleh menarik fail dari Google Drive atau OneDrive anda untuk digunakan dalam prompt anda setelah anda menyambungkan kedua-duanya. Namun, yang kedua mendapat dua pilihan yang berbeza, satu untuk Perniagaan, dan yang lain untuk Peribadi.

ChatGPT connect apps combinedChatGPT connect apps combined
Sumber: @kristileilani / X.

Mempunyaikan ChatGPT sebagai chatbot AI tambahan adalah pilihan yang bagus, terutamanya jika anda juga tidak membayar untuk dua perkhidmatan lain. Akses ke Gemini melalui Google Drive, atau Copilot melalui OneDrive, terkunci di belakang dinding pembayaran, jadi sekurang-kurangnya anda tidak perlu membayar untuk lebih dari satu perkhidmatan untuk mendapatkannya.

Membolehkan fungsionaliti ini untuk pengguna ChatGPT percuma tentunya akan menjadi kemenangan mudah bagi OpenAI. Dengan itu diingat, syarikat masih belum mengumumkan secara rasmi fungsi penyambungan ini, jadi perkara boleh berubah pada masa akan datang.

(Sumber: @kristileilani)

Ikuti kami di Instagram, Facebook, Twitter atau Telegram untuk mendapatkan lebih kemas kini dan berita terkini. 

Source link

Leave a Reply