Zii Jia melangkah ke final Terbuka Thailand


BANGKOK: Pemain tunggal lelaki nombor satu negara, Lee Zii Jia berjaya melangkah ke padang akhir Thailand Open di Stadium Nimibutr hari ini selepas menewaskan pemain dari Taiwan, Chou Tien Chen yang merupakan bijak ke-8 dalam kejohanan ini. Ini merupakan tajuk pertama yang berjaya diraih oleh beliau pada tahun ini.

Pemain tunggal lelaki nombor 10 dunia berjaya mengatasi Tien Chen dengan skor 18-21, 21-12 dan 21-13 dalam masa 66 minit.

Pasca perlawanan, Zii Jia menyatakan kepuasannya dengan persembahannya hari ini walaupun perlu bangun semula dari ketinggalan set untuk menang perlawanan.

“Prestasi keseluruhan saya telah meningkat dan saya hanya berharap dapat menang dalam final esok, memandangkan saya akan berdepan dengan saingan hebat Angus Ng,” ujarnya kepada media di sini hari ini.

Zii Jia yang merupakan bijak ke-6 akan bertemu dengan Angus Ng Ka Long dari Hong Kong esok selepas Angus berjaya menewaskan harapan tempatan dan bekas juara dunia, Kunlavut Vitidsarn dengan skor 21-14, 18-21 dan 21-19.Source link

Leave a Reply