Penumpang memuji MAS kerana membantu beliau mendapatkan kembali tabletnyaKita semua pernah mengalami kehilangan barang secara tidak sengaja— sama ada charger, dompet, tablet atau pun mainan lembut!

Tetapi jika anda bernasib baik, pasti ada orang baik di luar sana yang sudi membantu anda mengembalikan barang yang hilang itu.

Penumpang yang berterima kasih, Yat Omar baru-baru ini berkongsi pengalaman beliau di dalam kumpulan Facebook Malaysia Airlines mengenai pertemuan beliau dengan krew kabin yang membantunya mendapatkan semula tablet yang hilang.

Beliau menceritakan bahawa hampir sampai di kawasan tuntutan bagasi, beliau sedar bahawa beliau telah meninggalkan tabletnya di kerusi dalam penerbangan.

Tanpa keraguan, beliau cuba berlari kembali ke pesawat untuk mendapatkan tabletnya.

Namun, dengan kejutan beliau, semasa dia menjejak langkah kembali, beliau terjumpa beberapa ahli krew yang mengenali beliau dari penerbangan tersebut.

Sepanjang rentetan lari kembali ke pesawat, beliau berkongsi bahawa ahli krew dengan sukarela memanggil, “tablet berada di kaunter A4”.

Dan dengan lega, apabila beliau tiba di kaunter A4, beliau disambut oleh ketua krew, Sharizal dan krew darat lain yang sedang menanti kepulangan Yat.

Menurut beliau, krew memahami kegelisahan Yat dan mengambil masa untuk bercakap dengannya untuk mengurangkan kegelisahan beliau mengenai insiden tablet tersebut.

“Terima kasih kepada semua kru kabin penerbangan MH2711 (KUL-SDK).

“Terima kasih atas perkhidmatan yang sangat baik. Saya sentiasa suka bersama Malaysia Airlines. Terima kasih banyak,” kongsi penumpang tersebut.

Pengalaman tersebut dengan cepat menjadi viral, dengan banyak pengguna Facebook mengambil bahagian dalam bahagian komen untuk berkongsi pengalaman menyenangkan mereka dalam memandu dengan Malaysia Airlines.

“Pada tahun 2000, saya meninggalkan kamera saya di penerbangan dari BKI ke KUL (A333 9M-MKD). Saya panik dan takut ditegur oleh bapa saya.

“Jadi, saya hanya memberitahunya selepas sampai di kawasan keluar. Seterusnya, saya pergi ke kaunter ketinggalan dan kamera sudah ada di sana,” kongsikan Ahmad Azizan.

Juga BACA: Penjual burger Malaysia memberikan keluarga 11 burger percumaSource link

Leave a Reply