Scoot Membatalkan Penerbangan Berikutan Masalah Alat Ganti


Maskapai bajet Singapura, Scoot telah membatalkan beberapa penerbangan pada bulan Mei disebabkan oleh “pelbagai sebab operasi” unit bajet rendah milik Singapore Airlines itu mengatakan pada Khamis (9 Mei) bahawa ia telah membatalkan beberapa penerbangan, dengan salah satu sebabnya ialah kekurangan komponen pesawat yang meluas dalam industri.

“Beberapa penerbangan yang dijadualkan pada Mei 2024 dibatalkan disebabkan oleh pelbagai sebab operasi, termasuk ketiadaan pesawat, disebabkan oleh kekurangan alat ganti akibat masalah rantaian bekalan,” kata Scoot.

Pengendali tidak menyediakan dengan jumlah penerbangan yang terjejas tetapi meminta maaf atas gangguan perjalanan.

“Scoot dengan tulus meminta maaf kepada semua pelanggan yang terjejas atas kesulitan yang disebabkan oleh gangguan ini,” katanya.

“Kami telah menghubungi semua pelanggan yang terjejas dan kebanyakan telah dijaga semula pada penerbangan alternatif, termasuk pada Singapore Airlines dan Scoot.” Scoot menambah pelanggan juga boleh meminta bayaran balik penuh bagi bahagian tiket yang tidak digunakan.

Bagi penumpang yang tidak dijaga semula, Scoot mengatakan telah menawarkan mereka bayaran balik penuh bagi bahagian tiket yang tidak digunakan.Source link

Leave a Reply