Pengendali yang gegabah memecut melalui plaza tol, akhirnya terlibat dalam kemalanganSeorang penunggang motosikal cuba untuk mengelakkan tol dengan menggunakan lorong kereta tetapi terlanggar palang pintu tol.

Kejadian ini, dirakam dalam video dashcam, kini viral di media sosial kerana menunjukkan cubaan penunggang yang tidak sabar yang gagal.

Sementara kereta beratur dengan sabar untuk membayar tol, rakaman menunjukkan seorang penunggang motosikal tergesa-gesa masuk ke lorong kereta tetapi cubaannya untuk melintasi tol terhenti tiba-tiba apabila palang menurun tepat di depannya.

Tidak sempat membrek, penunggang itu terlanggar palang yang menurun, menghantar motosikalnya terbalik di sepanjang jalan kiri.

Namun, dalam klip itu menunjukkan beliau bangun dari tanah selepas jatuh dan melangkah ke motosikalnya yang rosak di tepi jalan seolah-olah tidak berlaku apa-apa.

Walaupun penunggang itu selamat tanpa kecederaan yang serius, ramai netizen marah kerana kelakuan tidak berhemahnya.

Pengguna X, @JonathanWoodg18 mengulas: “Kerajaan sepatutnya mengarahkan semua pemandu membayar tol, tanpa mengira saiz kenderaan. Memandangkan mereka menggunakan jalan, mereka seharusnya membayar.”

“Patutnya larang motosikal dari lebuh raya jika mereka mengelakkan bayaran tol dan mengganggu kenderaan lain,” balas pengguna lain, @getoffend.

Walaupun diketahui motosikal tidak perlu membayar tol, @Buragas24028065 mencadangkan secara sinis: “Sila beritahu kerajaan untuk mencipta lorong motosikal dan mengenakan bayaran tol, kerana penunggang motosikal jenis ini nampak begitu bersemangat untuk patuh dengan bayaran tol.”

JUGA DIBACA: Pemandu biadap dengan baki kad tidak mencukupi menghina operator palang pintu tol DUKE.Source link

Leave a Reply