Terbocor Baru Menunjukkan Spotify HiFi Masih Akan Datang


Diumumkan pada bulan Februari 2021, Spotify HiFi sepatutnya menjadi tahap lossless baru yang dilancarkan pada akhir tahun itu. Walau bagaimanapun, kita sudah masuk tahun 2024 dan perkhidmatan itu masih belum diperkenalkan. Tetapi jika anda masih membuat impian untuk menikmati audio lossless dari Spotify, bocoran terbaru menunjukkan bahawa pembangunan ciri tersebut masih berlangsung.

Pengguna Reddit OhItsTom baru-baru ini berkongsi tangkapan skrin pilihan Lossless baru Spotify di desktop dan mudah alih, yang menunjukkan beberapa dialog dan tetapan sistem yang berkaitan dengannya. Seperti kebanyakan ciri yang belum dilancarkan pada kebanyakan aplikasi, nampaknya terdapat sedikit penyelidikan songsang yang terlibat untuk membawa ciri tersebut ke hadapan.

Seperti yang ditunjukkan, sokongan lossless di Spotify akan dilengkapi dengan pemeriksa keserasian, yang memberitahu anda tentang status keserasian peranti mendengar anda, sambungan anda, dan jalur lebar anda. Juga terlihat beberapa bahagian penasihat yang menunjukkan keupayaan untuk mendengar di Lossless ketika dalam talian, serta memberitahu bahawa mendengar melalui Bluetooth tidak akan memberikan pengalaman terbaik kepada pengguna.

Tangkapan skrin menunjukkan bahawa kualiti penstriman fail yang anda boleh harapkan dengan Lossless boleh sehingga 1,411kbps, yang jauh lebih tinggi daripada seting 320kbps Very High sedia ada. Selain itu, anda boleh naik hingga 2,117kbps, mencapai sehingga 15.9MB setiap minit dengan Lossless. Juga disebutkan tentang lossless 24-bit yang tersedia pada lagu terhad melalui format audio FLAC.

Set keempat (ditunjukkan di atas) adalah dari skrin perkenalan ciri di aplikasi mudah alih Spotify. Siasatan berkata anda boleh memainkan muzik tanpa wayar dalam “hingga 24-bit” pada peranti yang serasi melalui Spotify Connect, manakala label “Lossless” akan menunjukkan apabila anda memainkan muzik dalam format tersebut.

Spotify SupremiumSpotify Supremium
Sumber: Chriss Messina / Threads.

Walaupun semua ini kedengaran menarik, masih tiada berita mengenai bilakah perkhidmatan muzik akan benar-benar memperkenalkan format penstriman lossless yang begitu dinanti-nantikan. Perlu juga diperhatikan bahawa Spotify diindahkan akan memperkenalkan tahap langganan Supremium yang baru pada tahun lalu untuk akhirnya menyertakannya. Walau bagaimanapun, seperti HiFi sebelum ini, tiada sebarang pengenalan sedemikian pernah dibuat.

(Sumber: Reddit, melalui Autoriti Android)

Ikuti kami di Instagram, Facebook, Twitter atau Telegram untuk mendapatkan lebih kemaskini dan berita terkini. 

Source link

Leave a Reply