Nubia Flip 5G Dapat Sijil di SIRIM; Pelancaran di Malaysia Hampir SampaiPada bulan Februari yang lepas, ZTE mendedahkan Flip 5G, telefon lipat keladi pertama mereka. Ditempatkan di bawah anak syarikatnya, nubia, telefon ini mengandungi spesifikasi sederhana dengan harga yang agak berpatutan, tetapi jenama tersebut masih belum mengumumkan pelancaran di Malaysia. Walaupun begitu, pasaran tempatan mungkin akan melihat telefon lipat tersebut tidak lama lagi kerana ia telah muncul baru-baru ini dalam pangkalan data SIRIM.

Terdaftar dengan nombor model NX724J, Flip 5G menerima pengiktirafan SIRIM pada 22 Mac 2024. Ini kemungkinan bermakna kita boleh menjangkakan telefon lipat itu akan tiba di sini dalam masa terdekat, jadi tunggu untuk sebarang kemaskini dari syarikat.

Untuk mengulas semula, Flip 5G menawarkan skrin OLED dalam 6.9 inci dengan kadar segar 120Hz manakala skrin luar mendapat sebuah panel bulat 466×466. Bahagian luar mendapat kamera utama 50MP dan sensor kedalaman manakala skrin dalam mempunyai penembak selfie 16MP.

Terbinaan, telefon ini berjalan dengan cip Qualcomm Snapdragon 7 Gen 1 bersama 6GB RAM dan 128GB storan dalaman. Memasok telefon lipat ini ialah bateri 4,310mAh dengan sokongan cas 33W. Harganya US$599 (~RM2,843), jadi kita boleh anggap ia akan dijual dengan harga yang sama di sini.

Ikuti kami di Instagram, Facebook, Twitter, atau Telegram untuk maklumat dan berita terkini.Source link

Leave a Reply