Kamera tersembunyi ditemui oleh wanita Malaysia di penginapan rumah.Sebuah percutian yang sepatutnya menyegarkan telah menjadi serangan privasi yang mengerikan apabila sebuah kamera tersembunyi ditemui semasa percutian seorang wanita muda bersama rakan di sebuah homestay di Pulau Pinang.

@aien mendedahkan dalam video TikToknya bahawa dia menemui kamera tersembunyi dalam sebuah pelembap yang disimpan di bilik mandi pada 6 Februari.

“Lawatan ke Pulau Pinang menjadi bencana. Kami tidak tidur sejak pagi semalam, Mimpi ngeri itu terus bermain di minda kami sejak ia berlaku,” tulisnya dalam kiriman.

Selepas itu, dia memutuskan untuk melaporkan penemuan kamera tersembunyi kepada polis, seperti yang ditunjukkan dalam video TikTok yang lain.

“Kami membuat laporan polis tetapi kerana tiada bukti kukuh bahawa kami dikesan, kes kami diubah kepada laporan umum untuk melindungi kami,” katanya dalam kiriman lain.

Dalam laporan itu, dia mengatakan bahawa dia mengeluarkan bateri kamera selepas melihat bahawa ia sedang dirakam, dalam “keadaan panik.”

Selepas itu, dia segera menghubungi pihak pengurusan homestay yang kemudian tiba pada malam itu.

“Seorang lelaki yang mendakwa dari pihak pengurusan tiba pada jam 8.30 malam, mengambil kamera dan segera meninggalkan homestay pada kira-kira jam 9.30 malam,” katanya dalam laporan itu.

Selepas itu, polis memanggil pengurusan homestay, yang juga membawa kamera dan wanita muda itu “memastikan” untuk menyemak sebarang rakaman dirinya dalam kamera tetapi dia tidak menemui apa-apa, menurut laporan itu.Source link

Leave a Reply