Sennheiser Momentum True Wireless 4 Kini Tersedia di Malaysia; Harga RM1,699


Tidak lama selepas menjual kan earbud Momentum Sport, nampaknya Sennheiser turut merilis tanpa banyak khabar angin earbud terbaru mereka, iaitu Momentum True Wireless 4 untuk pasaran Malaysia. Mereka yang berminat boleh membelinya terus melalui laman web rasmi Sennheiser, serta kedai dalam talian mereka di Shopee dan Lazada.

Momentum True Wireless 4 merupakan earbud flagship terkini dari Sennheiser. Ia mempunyai reka bentuk serupa dengan pendahulunya, lengkap dengan caj casing yang menampilkan tekstur kain premium.

Setiap earbud dilengkapi dengan pemandu dinamik TrueResponse 7mm dari jenama yang mampu menghasilkan audio definisi tinggi sehingga 96kHz. Dengan platform Qualcomm S5 Sound Gen 2 dan Snapdragon Sound, Momentum True Wireless 4 menyokong codec SBC, AAC, aptX, aptX Adaptive, aptX Lossless, dan LC3.

Juga turut diperkenalkan fitur penapisan bunyi noise cancelling guasa terkini yang dikuasakan oleh enam mikrofon. Seperti pendahulunya, Mod Transparan bising rendah boleh diakses dengan sekali tap, yang membenarkan bising luaran masuk apabila diperlukan. Anda juga boleh menyesuaikan tahap penapisan bunyi sejauhnya melalui aplikasi mudah alih Sennheiser Smart Control yang sedia ada di iOS dan Android.

sennheiser_Sennheiser Momentum True Wireless 4 Malaysiasennheiser_Sennheiser Momentum True Wireless 4 Malaysia
Gambar: Sennheiser

Selain itu, earbud ini juga menyediakan pelbagai fitur seperti Sound Personalisation, Sound Zone, dan Sound Check yang boleh diakses dan disesuaikan melalui aplikasi mudah alih yang disebutkan tadi. Tambahan pula, Sokongan Bluetooth LE Audio dengan LC3 dan Auracast juga tersedia.

Untuk jangka hayat bateri, Sennheiser mendakwa bahawa Momentum True WirelessSource link

Leave a Reply