AirAsia Melancarkan Pakej Penjelajah ASEAN Baru yang Hanya Kos RM1,188.


 

AirAsia telah memperkenalkan pas penerbangan tanpa had baru bernama Pakej Pengembara ASEAN. Ia menggantikan Pakej ASEAN Tanpa Had yang diperkenalkan bulan lalu, yang hanya boleh dibeli untuk tempoh masa yang terhad. Pakej baru itu ditawarkan pada harga yang sama dengan pendahulunya, tetapi menambah pilihan perjalanan domestik yang datang dengan syarat yang besar.

Pakej Pengembara ASEAN adalah pakej tahunan yang membenarkan pengguna untuk melancong sebanyak yang diinginkan dalam tempoh sah di antara Malaysia, Thailand, Filipina, Indonesia, Singapura, Brunei, Kambodia, Laos, Myanmar, dan Vietnam. Satu tambahan baru adalah bahawa anda juga boleh melancong di laluan domestik di Malaysia, Thailand, dan Filipina, tetapi ini hanya berlaku untuk negara lain selain negara anda sendiri.

Sebagai contoh, pemegang pas Malaysia tidak boleh menggunakannya untuk melancong antara Kuala Lumpur dan Langkawi atau pemegang pas Thailand tidak boleh menggunakannya untuk melancong antara Bangkok dan Krabi. Kelayakan akan berdasarkan kebangsaan dalam pasport anda.

Tentu saja, walaupun penerbangan adalah “percuma”, pas hanya menampung tambang asas dan para penyelenggara masih perlu membayar sebarang caj, fi, dan cukai setiap kali mereka melancong. Penerbangan menggunakan Pakej Pengembara ASEAN mesti dibuat sekurang-kurangnya 14 hari sebelumnya dan untuk mengelakkan kelebihan tempahan, anda hanya boleh memegang sehingga tiga tempahan yang sah pada satu masa. Menghairankan, berbeza dengan pendahulunya, pas ini tidak mengandungi sebarang tarikh hitam untuk tempahan.

Tambah pula kepada penerbangan tanpa had, pas juga dilengkapi dengan beberapa kelebihan. Pemegang pas boleh mendapat diskaun sehingga 50% untuk tempahan hotel antarabangsa, 1,000 mata AirAsia, satu perpindahan lapangan terbang percuma ke atau dari KLIA/KLIA2, dan diskaun RM2 tanpa had untuk perjalanan menggunakan AirAsia Ride.

Pakej Pengembara ASEAN dijual pada harga RM1,188 atau RM106.92/sebulan melalui ansuran, tetapi anda boleh mendapatkannya hanya dengan RM999 semasa tempoh promosi dari 25 April hingga 30 April 2024 serta diskaun RM50 jika anda membayar menggunakan BigPay. Pemegang pas boleh mula menebus penerbangan bermula 7 Mei 2024 manakala tempoh melancong adalah dari 20 Mei 2024 ke hadapan.

AirAsia juga sedang memperpanjang tempoh sah Pakej ASEAN Tanpa Had hingga 6 Mei 2025 dan tempoh melancong hingga 20 Mei 2025. Selain itu, pemegang Pakej ASEAN Tanpa Had akan diberi pilihan untuk menukar ke Pakej Pengembara ASEAN secara percuma, tetapi mereka perlu membayar cas SST 8%.

Ikuti kami di Instagram, Facebook, Twitter atau Telegram untuk mendapatkan lebih banyak kemas kini dan berita terkini. 

Source link

Leave a Reply