Firma e-hailing tempatan Maxim telah mengumumkan ciri baru untuk rakan pemandu mereka yang dipanggil “Auto”. Ciri ini akan secara automatik menerima permintaan perjalanan dari penumpang, membolehkan pemandu memenuhi pesanan dengan lebih efisyen dengan mengurangkan kesenjangan di antara perjalanan.

Syarikat tersebut mengatakan bahawa alat tugas auto meningkatkan bilangan pesanan setiap hari dan ia juga mempunyai insentif untuk pemandu menggunakannya. Menurut Maxim, pemandu yang menggunakan ciri auto akan dikenakan kadar komisen yang lebih rendah dan dengan peningkatan bilangan pesanan, ia membolehkan mereka untuk menjana lebih banyak wang.

Tentu saja, platform ini tidak memaksa Auto ke atas pemandu dan ia mengatakan bahawa mereka boleh memilih untuk menutup fungsi itu sepenuhnya. Tidak jelas sama ada ciri ini diaktifkan secara lalai. Mohd Hazwan, pengarah syarikat tersebut, berpendapat bahawa ramai pemandu lebih suka mempunyai ciri tersebut dihidupkan untuk mendapatkan lebih banyak wang dan menerima perjalanan yang berdekatan.

Maxim bukanlah satu-satunya pemain e-hailing di negara ini yang menawarkan kaedah tersebut untuk meningkatkan kecekapan. Grab, pemain teratas di pasaran, juga mempunyai ciri terima auto pilihan untuk pemandu, menawarkan mereka yang mengaktifkannya kadar komisen yang lebih rendah sebanyak 20% serta peruntukan keutamaan.

(Sumber: Media Maxim Press)

Ikuti kami di Instagram, Facebook, Twitter atau Telegram untuk mendapatkan lebih kemas kini dan berita terkini.Source link

Leave a Reply