Wanita Kelantan berlepas ke destinasi dan mengadakan perjalanan jalan raya untuk tayangan “Sheriff”Seorang penyokong filem dari Kelantan, Malaysia, baru-baru ini memulakan pengembaraan unik untuk menonton filem popular “Sheriff”. Kerana tiada pawagam di seluruh negeri tersebut, @tunasyieka menceritakan perjalanan dari Lapangan Terbang Sultan Ismail Petra di Kota Bharu ke sebuah pawagam di Nilai, berdekatan dengan Lapangan Terbang Antarabangsa Kuala Lumpur (KLIA).

Video tersebut merakamkan perjalanan beliau dengan rakan-rakan, menunjukkan betapa jauhnya penduduk Kelantan perlu pergi untuk menikmati filem di pawagam. Kapsyennya dengan bermain-main, “Dari Kelantan ke Nilai hanya untuk ‘Sheriff’. Tiada masalah bro, Tiada pawagam, tiada masalah, pastikan anda ada wang.”

Video itu mengejutkan ramai rakyat Malaysia yang tidak menyedari kekurangan pawagam di Kelantan. Komen-komen mendorong Kerajaan Negeri Kelantan untuk mempertimbangkan semula pendiriannya mengenai pawagam, dengan sesetengah menggesa perubahan seperti Terengganu, negeri lain yang sebelum ini melarangnya.

Kejadian ini menunjukkan keinginan penduduk Kelantan untuk pawagam dan betapa jauhnya sesetengah orang sanggup pergi untuk menikmati pengalaman menonton filem.Source link

Leave a Reply