Zii Jia tidak akan menampilkan diri dalam final BATC 2024Peminat badminton tempatan akan terlepas peluang untuk menyaksikan pemain badminton lelaki tunggal teratas negara, Lee Zii Jia dalam aksi pada final Kejohanan Badminton Asia Team Badminton menentang China hari ini, selepas juara 2021 All England jatuh sakit selepas perlawanan menentang Jepun semalam.

Persatuan Badminton Malaysia (BAM), melalui pos rasmi Instagram, memaklumkan bahawa Zii Jia perlu berehat kerana mengalami kesukaran bernafas disebabkan oleh sinusitis.

“Selepas perlawanan semalam, Lee Zii Jia mengalami kesukaran bernafas disebabkan oleh sakit sinus dan tidak dapat pulih sepenuhnya untuk perlawanan hari ini. GWS (get well soon) Zii Jia..tunjukkan sokongan anda kepada barisan permulaan kami,“ kata pos tersebut.

Pasukan lelaki negara hanya selangkah sahaja daripada mempertahankan gelaran apabila mereka melangkah ke final BATC hari ini selepas menewaskan Jepun 3-1 dalam separuh akhir di Pusat Konvensyen Setia City semalam.

Zii Jia menyumbang satu mata berharga dalam perlawanan tersebut dengan mudah menewaskan Kenta Nishimoto, 21-18 dan 21-15. -BernamaSource link

Leave a Reply