Bagi mereka yang telah lama menanti ketersediaan Aston Martin Vantage di Malaysia, berita baiknya adalah Aston Martin Kuala Lumpur secara rasmi telah mengumumkan penampilan kereta sukan yang licin ini hari ini dan ia sungguh menakjubkan!

Iterasi terbaru kereta sukan quintessential Aston Martin adalah Vantage yang terpantas yang pernah dikeluarkan dari Gaydon dalam sejarah 74 tahunnya. Vantage baru ini menggabungkan kuasa dengan kawalan yang tajam dan keseimbangan yang sempurna dari rakit enjin depan dan panduan roda belakang yang sudah diselaraskan dengan baik.

Buah tangan Malaysia dari Vantage baru datang semasa salah satu tempoh paling dinamik dalam sejarah 111 tahun Aston Martin. Aston Martin telah mendirikan diri dalam arena perlumba motorsport sebagai satu kuasa yang mendahului dalam musim Formula Satu 2023, satu kehadiran dominan dalam perlumbaan GT antarabangsa, di mana Vantage mempunyai sejarah yang kaya sebagai pemenang perlumbaan GT tahan lama yang paling berjaya, dan seorang cabaran pilihan depan dalam Kejuaraan Ketahanan Dunia, dengan Valkyrie AMR bertujuan untuk kejayaan 24 Jam Le Mans pada tahun 2025.

“Dari Silverstone ke Sepang, Aston Martin Vantage telah membina reputasi sebagai salah satu nama paling ikonik dalam sejarah kereta sukan. Vantage baru melambangkan tempoh paling dinamik dalam sejarah 111 tahun Aston Martin, memperoleh DNA perlumbaan terbukti secara trek dari pencapaian jenama di grid perlumbaan yang paling kompetitif di dunia. Diperkuat dengan teknologi dan kecanggihan yang terkini, formula unik Vantage sesuai untuk pemilik Aston Martin baru dan peminat jenama yang telah lama. Kami sangat gembira untuk memberikannya tempat tinggal di Aston Martin Kuala Lumpur,” kata Encik Chris Chia Kok How, Pengurus Besar Aston Martin Kuala Lumpur.

Aston Martin Vantage baru kini boleh didapati untuk tempahan di Malaysia, dengan harga permulaan RM2,370,000 tidak termasuk pilihan dan penyesuaian. Harga runcit termasuk jaminan kilang selama tiga tahun, yang pelanggan boleh pilih untuk diperpanjang untuk menikmati sehingga 20 tahun liputan.Source link

Leave a Reply