Bagi sesetengah orang, Krismas adalah waktu yang paling indah dalam setahun. Tetapi ramai orang tidak mampu untuk membeli hadiah Krismas, dan itu bukanlah sesuatu untuk malu.

Tetapi bagi seorang wanita, tidak menerima hadiah Krismas dari kekasihnya adalah sesuatu yang tidak dapat diterima.

Dalam satu pos anonim yang baru-baru ini diposkan, seorang wanita Taiwan meluahkan perasaannya dalam talian tentang bagaimana kekasihnya yang telah membawanya makan malam Krismas di restoran mewah dan memberikannya bunga tidak memberikannya hadiah Krismas rasmi.

Bila dia bertanya kepada kekasihnya tentang keberadaan hadiah Krismas, lelaki itu menjelaskan bahawa makan malam Krismas dan rangkaian bunga adalah hadiah Krismas yang dimaksudkan.

Walaupun semua yang dilakukannya, kenyataan ini hanya meningkatkan rasa frustrasinya.

“Makan malam mewah dan bunga-bunga itu adalah tanda kasih sayang yang sangat baik, tetapi itulah sahaja. Saya tidak menerima sebarang hadiah di rumah. Ia memang romantik pada mulanya tetapi dengan cepat menjadi sesuatu yang memusnahkan suasana!”

Beliau meneruskan luahan hatinya yang “Bukankah adalah perkara biasa untuk memberi hadiah pada Hari Krismas?”

Beliau menambah bahawa kekasihnya hanya menawarkan untuk memperbetulkan ‘kesilapannya’ dengan memberikannya hadiah Krismas yang sewajarnya apabila dia marah.

Beliau tidak berhenti di situ, menyatakan bahawa dia lega bahawa dlm dua bulan mereka bersama, mereka hanya bergandang tangan dan berpelukan satu sama lain.

“Jika anda tidak mempunyai bajet, jangan ambil berat dalam hubungan!”

Postnya jelas mendapat reaksi negatif dari netizen dalam talian yang mempunyai banyak perkara untuk dikatakan tentangnya.Source link

Leave a Reply