Wanita menegur pegawai MPAJ kerana hanya memasang kunci tayar pada keretanyaSalah seorang wanita tidak puas hati terhadap penguatkuasaan undang-undang telah membuat netizen heboh setelah keretanya “tidak adil” dicatuk baru-baru ini.

Mengambil ke Instagramnya, pelakon Lana Nodin menulis tentang insiden tersebut, mempersoalkan pegawai Majlis Perbandaran Ampang Jaya yang mengeluarkan denda dan mencatuk kenderaannya yang diparkir di hadapan sebuah bank di Taman Melawati, Kuala Lumpur.

Lana memberikan alasan untuk memarkir di tempat tersebut, menyatakan bahawa beliau tidak mahu membawa banyak tunai selepas keluar dari bank dan memberi alasan bahawa dia tidak menyebabkan sebarang isu seperti “menghalang laluan orang lain”.

Selepas Lana keluar dari bank dan memperasan kenderaannya telah dicatuk, beliau memutuskan untuk berdepan dengan pegawai MPAJ dan menerangkan situasinya, namun keadaan menjadi tegang selepas mendengar respons pegawai tersebut dan melihat kenderaan lain di kawasan yang sama tidak dicatuk.

“Saya menerangkan kepada pegawai mengapa saya memarkir di sini dan mereka dengan angkuh memberitahu saya bahawa kenderaan saya sepatutnya telah dicatuk dalam satu minit!”, dakwa beliau dalam kiriman tersebut.

Dalam videonya, beliau menghadapi pegawai bertanya kepada mereka jika ada “kedengkian” ketika menjalankan tugas mereka.

Lana juga mendedahkan nama pegawai MPAJ dalam kiriman beliau, mengatakan bahawa beliau tidak “perlu berbual baik” ketika berurusan dengan penguatkuasa undang-undang.

“Kau fikir kerana kau memakai pakaian seragam aku tidak berhak bersuara? Lakukan kerja dengan baik dan adil dalam melakukannya!

“Tidakkah ada orang lain yang telah memarkir di sana selama lebih dari 10 minit? Apabila saya bertanya, dia berpura-pura tidak tahu,” tambahnya.

Netizen kebanyakkannya kesal dengan sikap Lana terhadap pegawai yang hanya menjalankan tugasnya, menyatakan bahawa dia sepatutnya hanya membayar denda dan melangkah.

Lana juga diingatkan tentang mendedahkan nama pegawai MPAJ, menyatakan bahawa tindakan sedemikian boleh membawa kepada konsekuensi yang teruk bagi pelakon tersebut.Source link

Leave a Reply