Wanita Malaysia berkongsi bagaimana orang asing meninggalkan RM100 selepas merosakkan keretanyaSeorang wanita mengalami syok apabila kembali ke keretanya yang diparkir dan mendapati bahawa keretanya telah rosak teruk dalam satu kemalangan. Lebih teruk lagi, di kaca depannya, terdapat sebuah surat bersama dua keping wang RM50.

Wang RM100 dipaparkan di bawah pengelap kaca depannya dan surat tersebut mengatakan “Maaf kakak, saya langgar kereta awak,” dalam video.

Dia memeriksa kereta dan melihat bahawa terdapat kerosakan yang ketara pada bahagian kanan badan kereta. Mari jujur, kerosakan tersebut tidak akan dicukupi oleh RM100 itu.

Namun, ramai yang percaya bahawa wanita itu sendiri yang meletakkan wang dan surat itu selepas mengalami kemalangan dan memilih untuk membuat yang terbaik dalam keadaan tersebut.

Seorang pengguna juga menyatakan bahawa “penjenayah” tersebut seolah-olah mengetahui pemilik kereta adalah seorang wanita kerana menggunakan perkataan “kakak” dalam surat mereka.

“Bagaimana mereka tahu itu kereta wanita?” soal seorang pengguna. “Kandungan yang menarik.”

“RM100 tidak mencukupi untuk tayar pun, saya harap pemiliknya sabar,” kata seorang lagi.

Apakah yang sebenarnya berlaku? Adakah ini satu penipuan, atau adakah seseorang benar-benar percaya bahawa RM100 mencukupi?Source link

Leave a Reply