Wanita geram dengan restoran kerana kegagalan penghantaran, sebenarnya dia pesan untuk diambil sendiriJika anda pernah menggunakan aplikasi penghantaran makanan untuk menghantar makanan anda, anda pasti tahu bahawa jika anda tidak berhati-hati, anda mungkin secara tidak sengaja akan klik pengambilan daripada penghantaran.

Dan kemudian anda terpaksa menghadapi masalah pergi ke restoran untuk mengambil makanan anda.

Seorang wanita yang tertekan di Malaysia telah memuat naik luahan perasaannya di Facebook tentang pengalamannya dengan sebuah restoran pizza yang popular di Johor Bahru.

Dalam satu kiriman yang dikongsi ke halaman Facebook restoran pizza itu pada 19 April, wanita itu mengatakan bahawa restoran itu mempunyai “perkhidmatan yang sangat teruk” dan mencadangkan kepada orang lain agar tidak membeli pizza dari mereka lagi.

Dia juga menambah bahawa dia telah membayar pesanan pizza tetapi tiada penghantaran, tiada respons, tiada pulangan wang, dan “sudah lebih dari seminggu”.

Wanita tersebut juga melampirkan tangkapan skrin pesanan penghantaran. Berdasarkan resit itu, dia telah memesan tiga pizza, sebuah kotak ayam, dan dua jenis roti pada 10 April, yang dibayar sebanyak RM183.50.

Netizen dengan cepat menyedari apa yang salah dengan pesanannya – dia telah memilih opsyen pengambilan!

Pengguna Facebook dengan pantas membanjiri bahagian komen untuk memperolok-olok wanita itu, dan kiriman tersebut kini telah mendapat lebih dari 2,000 komen.

“Memesan pengambilan tetapi mengharapkan penghantaran, tukar nama anda kepada Karen daripada Rachel,” jenaka pengguna Facebook Steven. Manakala ramai yang yang mengkritik kemahiran membaca wanita itu.

“Anda pergi ambil pesanan anda lah. Jika anda mahu mereka menghantar, pilih penghantaran. Boleh baca atau tidak?” kata seorang pengguna yang lain.

Kami berharap wanita itu sudah sedar bahawa dia telah memilih opsyen pengambilan sekarang!Source link

Leave a Reply