Wanita di China saman ‘suami’ curangnya untuk RM133 jutaBayangkan anda berkahwin dengan seseorang selama satu dekad dan mempunyai anak-anak dengan mereka, tetapi kemudian mendapati mereka sebenarnya sudah berkahwin sepanjang masa?

Itulah yang berlaku kepada seorang wanita berusia 33 tahun di China yang telah melayangkan saman terhadap bekas kekasihnya yang berusia 61 tahun, dengan siapa dia berkongsi lapan orang anak, untuk mendapatkan jumlah penyelenggaraan sebanyak 200 juta yuan (RM133 juta) selepas mengetahui bahawa lelaki itu sudah berkahwin dengan wanita lain.

Wanita yang tidak didedahkan namanya, yang berasal dari keluarga berada di wilayah Sichuan di China selatan, telah membangun kehidupan dengan bekas kekasihnya selama satu dekad, membesarkan lima orang anak lelaki dan tiga orang anak perempuan sebelum mengetahui tentang status perkahwinannya, seperti yang dilaporkan oleh Star Video.

Walaupun dia telah berbohong tentang umurnya, wanita itu memulakan hubungan romantik dengan lelaki tersebut, dengan menganggap hubungan itu sah dari segi undang-undang.

Dia mempamerkan sijil, yang tidak pasti kebolehpercayaannya, yang menunjukkan perkahwinan mereka yang didakwa pada tahun 2015, di mana mereka merancang untuk memiliki sepuluh orang anak.

Wanita itu mempamerkan sijil kelahiran untuk menunjukkan bahawa anak-anak itu dilahirkan di Amerika Syarikat melalui ibu pengganti.

Kos yang dianggarkan untuk membesarkan lima orang anak lelaki dan tiga orang anak perempuan itu melebihi 10 juta yuan (RM6.6 juta).

Kisah mengejutkan ini telah membangkitkan perbincangan di media sosial daratan, dengan pemberita ekspresi tidak percaya dan simpati kepada wanita dan lapan orang anaknya.

Di China, kes-kes yang melibatkan penyelesaian cerai yang besar sering mencetuskan perdebatan sengit, menunjukkan kebimbangan masyarakat tentang isu-isu tersebut.Source link

Leave a Reply