Wan Kamaruzaman meletakkan jawatan daripada Al-‘Aqar dan As-Salam REITDatuk Wan Kamaruzaman Wan Ahmad meletak jawatan sebagai pengarah bebas dan tidak eksekutif Al-‘Aqar Healthcare Real Estate Investment Trust (REIT) dan Al-Salam Real Estate Investment Trust (REIT) mulai hari ini (5 Jan).

Menurut penyata Bursa hari ini (5 Jan), kedua-dua REIT tersebut mengatakan bahawa Wan Kamaruzaman, 64 tahun, menetapkan “untuk mengejar minat lain” sebagai alasan beliau meletak jawatan.

Beliau telah memegang jawatan dalam kedua-dua REIT tersebut sejak Ogos 2020.

Dilaporkan bahawa Al-‘Aqar dimiliki sebanyak 36.58% oleh Johor Corporation, yang juga memiliki pegangan sebanyak 57.56% dalam Al-Salam REIT.

Wan Kamaruzaman kini menjadi pengerusi dan pengarah bebas di Bank of America Malaysia Bhd, pengarah bebas di Malaysian Resources Corporation Bhd (MRCB), dan pengarah tidak bebas di Bermaz Auto Bhd.

Beliau masih memegang jawatan pengerusi di Iris Capital Partners Sdn Bhd dan pernah memegang beberapa jawatan dalam syarikat termasuk Affin Trust Management Sdn Bhd, Kumpulan Wang Persaraan Diperbadankan (KWAP), dan Izoma Sdn Bhd.Source link

Leave a Reply