Vivo Y38 Dilancarkan Dengan Snapdragon 4 Gen 2, Bateri 6,000mAh TerpasangVivo telah secara rasmi memperkenalkan Y38, telefon pintar baharu pada rentas rendah. Ia dilancarkan di Taiwan dan mempunyai beberapa persamaan dengan Y200i yang dilancarkan bulan lalu di China. Telefon ini menawarkan bateri besar dan chipset Qualcomm bersama dengan skrin yang agak terang.

Ia dilengkapi dengan paparan LCD 720p 6.68 inci dengan kadar segar 120Hz dan kecerahan puncak 1,000 nits. Di bawah rangka terdapat prosesor Qualcomm Snapdragon 4 Gen 2 dipasangkan dengan 8GB RAM, 256GB storan, dan slot kad microSD untuk pengembangan storan. Untuk perlindungan, ia dilengkapi dengan rating IP64 untuk tahan debu dan air.

Dari segi imej, ia mempunyai susunan yang ringkas dengan kamera utama 50MP, sensor kedalaman 2MP, lampu LED cahaya gelang, dan penembak selfie 8MP. Memacu peranti ini adalah bateri besar 6,000mAh dengan sokongan cas pantas 44W. Dari segi konektiviti, telefon bajet ini menyokong 4G, Wi-Fi 5, Bluetooth 5.1, dan NFC.

Telefon ini datang dalam pilihan warna biru dan hijau dalam konfigurasi tunggal, tetapi jenama tersebut belum mendedahkan harga. Mengenai ketersediaan di Malaysia, kita tidak tahu bila ia akan tiba di sini, tetapi kita boleh mengharapkannya akan tiba segera kerana ia telah mendapat kelulusan oleh SIRIM. (Sumber: vivo)Source link

Leave a Reply