Vivo V30e Kini Boleh Dipesan Awal di Malaysia; Dijual pada Harga RM1,399


vivo secara rasmi melancarkan V30e hari ini, menjadikannya model ketiga dalam siri V30.

Dari segi spesifikasi, telefon ini dilengkapi dengan Qualcomm Snapdragon 6 Gen1, RAM 8GB, kapasiti storan dalaman 256GB dengan ruang untuk diperluaskan hingga 1TB melalui kad microSD, dan bateri 5,550mAh yang menyokong cas pantas 44W, juga dikenali sebagai FlashCharge. Selain itu, pada bahagian paparan, V30e mempunyai skrin 6.78 inci dengan kadar penyegaran 120Hz dan kecerahan maksimum 1300 nits.

Untuk kamera utamanya, vivo V30e mempunyai modul kamera berganda yang terdiri daripada sensor 50MP Sony IMX882 wide, dan sensor ultrawide 8MP. Kamera ini juga menyokong rakaman video 4K dan Full HD pada 30 fps untuk kedua-dua resolusi. Manakala pada bahagian hadapan, kamera selfie ialah 32MP, yang adalah standard dalam industri.

Keunggulan V30e nampaknya ialah cahaya flash khas junction ring RGB yang vivo panggil Aura Light Portrait. Apabila diaktifkan, warna cahaya ring dapat disesuaikan melalui peluncur imbangan putih yang terdapat dalam aplikasi kamera telefon. Sebenarnya, ciri ini bukan eksklusif kepada telefon ini sahaja; anda juga akan menjumpainya pada model V30 lain.

Vivo V30e akan dijual dengan harga runcit sebanyak RM1,399, manakala pra-pesanan bagi telefon akan bermula hari ini.

Ikuti kami di Instagram, Facebook, Twitter atau Telegram untuk lebih kemas kini dan berita terkini.

Source link

Leave a Reply