Sennheiser Momentum Sport telah dihasilkan hampir pada masa yang sama dengan Momentum True Wireless 4, dan dengan harga yang sama juga. Seperti namanya, yang pertama lebih menumpukan kepada keupayaannya mengendalikan aktiviti luar, manakala yang kedua menumpukan kepada kekuatan jenama itu. Secara semulajadi, ini melibatkan beberapa kelemahan dan jalan penyelesaian.

Dengan meninjau yang pertama, terdapat anggapan prasangka yang tidak baik bahawa Sennheiser Momentum Sport mungkin kurang dalam departmen bunyi, sekurang-kurangnya berbanding. Saya akan cuba menghakimi mereka sebaik yang boleh, tetapi Momentum True Wireless pasti akan dibincangkan kemudian. Tetapi dengan itu di dalam fikiran, mari teruskan.

Apa Yang Saya Lihat?

Sennheiser Momentum Sport dalam kesSennheiser Momentum Sport dalam kes

Walaupun sebahagian daripada Siri Momentum, Sennheiser Momentum Sport datang dengan rupa yang agak berbeza berbanding dengan TWS lain dalam keluarga. Sedangkan siri lain memiliki ciri-ciri kes segiempat, dengan bentuk yang agak lebih sepadu, ahli berkawad ini mempunyai kes segiempat dengan tepi membulat dan sebuah bentuk hampir oval untuk kediaman but-but itu sendiri.

Walaupun saiznya, kes Sennheiser Momentum Sport secara keseluruhannya tidak terasa mempunyai beban berat yang melekat padanya. Malah, terdapat banyak bahan getah di atas plastik asas. Ini baik jika anda membawanya ke mana saja anda pergi, tetapi tidak begitu baik jika anda mempunyai tempoh ketidakaktifan, dan kes tersebut disimpan di bawah pendedahan sinar matahari atau cuaca panas secara amnya.

Sennheiser Momentum Sport portSennheiser Momentum Sport port

Sebagai sebahagian daripada sifat sukan, Sennheiser Momentum Sport dilengkapi dengan hujung sayap tambahan serta hujung telinga tambahan, untuk sesuai lebih baik semasa anda berlari, misalnya. Tiada sebarang yang dilampirkan secara lalai, dengan tiga panjang hujung sayap sebagai pilihan. Anda perlu menanggalkan langsir lalai untuk memasang mana-mana daripada mereka itu. Mengenai hujung telinga, terdapat saiz S, M dan L, dengan yang tengah dilampirkan secara lalai.

Gimmick utama Sennheiser Momentum Sport adalah pengesan kadar jantung dan suhu badan sebagai sebahagian daripada but-but tersebut. Anda boleh mendapatkan bacaan dari kedua-duanya melalui aplikasi mudah alih Smart Control jenama, atau lebih praktikal dengan jam penjejak kesihatan Polar. Mendapat bacaan dari aplikasi agak memakan masa, terutamanya apabila anda memberi baki dari latihan anda untuk melihatnya, walaupun bacaan suhu badan agak novel.

Apa Yang Baik Tentang Ia?

Sennheiser Momentum Sport pengesanSennheiser Momentum Sport pengesan

Pertama sekali, satu kelebihan Sennheiser Momentum Sport adalah ia cukup selesa dipakai, walaupun tanpa hujung sayap dilampirkan. Saya peribadi menggunakan hujung telinga saiz sederhana, dan walaupun saya perlu menolaknya di bawah rawan telinga lebih sering daripada tidak, ia tidak menyebabkan ketidakselesaan yang ketara sama ada.

Secara lalai, Sennheiser Momentum Sport menghasilkan bunyi yang seimbang, tetapi agak datar. Bass mempunyai sedikit lebih kehadiran daripada nada tengah dan tinggi, walaupun ini kadang-kadang boleh dianggap sebagai kotor. Masalah ini boleh diatasi dengan sedikit melalui penyejukan aplikasi Smart Control jenama.

Sennheiser Momentum Sport tipsSennheiser Momentum Sport tipsSource link

Leave a Reply