Tugas Terakhir Seorang Pembunuh Bayaran Bertalenta yang Mengidap Penyakit Jantung.


Misi terakhir seorang pembvnuh upahan handal yang menderita penyakit jantung.

THE ASSASSIN (2023)

Siapa minat genre Sageuk korang boleh try layan filem ni. Mengisahkan tentang seorang pembvnuh upahan yang selama ini hidupnya gah, ditakuti semua orang dek kerana tidak pernah gagal dalam setiap misinya tiba2 berubah sekelip mata apabila dia disahkan mengidap penyakit jantung.

Khabar angin mengenai penyakitnya itu mula tersebar yang menyebabkan musuh-musuhnya cuba mengambil kesempatan untuk menyerangnya. Dia kemudiannya membawa diri ke sebuah kampung. Niat asalnya ingin mengubati penyakitnya tetapi lain yang jadinya apabila dia bertemu dengan seorang wanita.

Kisahnya, semasa berada disana, berlaku satu kejadian dimana dia memyelamatkan seorang wanita daripada diganggu sekumpulan samseng. Wanita tersebut yang juga merupakan seorang balu memiliki sebuah kedai makan. Nak dijadikan cerita, sebagai tanda terima kasih, wanita tersebut menawarkannya untuk tinggal dan berkerja disitu.

Maka bermula kehidupan barunya sebagai pembantu kedai makan. Konfliknya bermula apabila kedai tempat dia berkerja dikunjungi dua orang lelaki misteri. Tujuan mereka datang adalah untuk membuat kacau. Mereka juga cuba mencederakan anak wanita tersebut. Untuk menyelamatkan budak tu, dia terpaksa membvnuh kedua2 lelaki tersebut.

Tapi tanpa disangka-sangka orang yang dibvnuhnya itu ada kaitan dengan sebuah kumpulan yang sangat berpengaruh seterusnya membawa mereka kepada masalah yang lebih besar. Siapa belum tengok lagi try lah tengok. Korang boleh tengok filem ni dekat Astro GO.

#AstroGO
#StreamOnAstro
Source

Leave a Reply