TNG Digital Mengenalkan Caj Penukaran Transaksi Luar Negara 1% Sebagai Ciri QR eWallet Rentas SempadanSyarikat TNG Digital Sdn. Bhd. (TNG Digital), pemain fintech terintegrasi terbesar di Malaysia, akan melaksanakan bayaran konversi transaksi luar negeri sebanyak 1% yang dikenakan bagi ciri pembayaran QR lintas sempadan dalam TNG eWallet, bermula 25 April 2024.

Sebelum ini, TNG Digital telah memberi subsidi kos transaksi luar negeri untuk menggalakkan penggunaan TNG eWallet dalam pembayaran antarabangsa, walaupun ini adalah bayaran biasa yang dikenakan oleh semua kad kredit dan debit, serta eWallet lain.

Bayaran ini akan dipaparkan dalam kadar pertukaran harian destinasi perjalanan pengguna, yang akan ditunjukkan secara real time sebelum pembayaran. Ini memastikan ketelusan sepenuhnya dan menghapuskan sebarang bayaran tersembunyi yang berasingan. Bayaran ini tidak menjejaskan struktur bayaran kad Visa eWallet Touch ‘n Go.

Ketua Pegawai Eksekutif TNG Digital, Alan Ni berkata, “Walaupun adalah standard industri bagi kad kredit dan debit serta eWallet lain untuk mengenakan bayaran konversi transaksi luar negeri, kami telah memberi subsidi kos ini sebelum ini untuk menggalakkan ciri pembayaran lintas sempadan dalam TNG eWallet.

“Walau bagaimanapun, dengan peningkatan dalam perjalanan luar negeri, kami memahami keperluan untuk memastikan perniagaan kami berkekalan dalam jangka masa panjang. Kami komited untuk terus menyediakan pembayaran lintas sempadan yang lancar kepada pengguna kami. Kami telah bekerjasama dengan perniagaan antarabangsa untuk membentuk rangkaian peniaga yang kukuh di lebih 40 negara, menjadikan penggunaan TNG eWallet untuk pembayaran di luar Malaysia menjadi mudah.”

TNG Digital memastikan penyesuaian yang dibuat kepada bayaran konversi transaksi luar negeri akan tetap menjadi kadar paling kompetitif di pasaran, sambil mengekalkan ketelusan sepenuhnya dalam struktur bayaran.Source link

Leave a Reply