Tesla Cybertruck telah tiba rasmi di Malaysia; Pameran persendirian akan datang tidak lama lagi.


Tesla telah mengumumkan bahawa Cybertruck secara rasmi tiba di Malaysia, mengakhiri spekulasi sebelum ini mengenai kewujudannya di negara ini. Trak pikap EV ini akan segera tersedia untuk perview peribadi, tetapi tarikh pastinya masih harus ditentukan oleh syarikat milik Elon Musk.

Perview peribadi Cybertruck akan diadakan di tiga Pusat Pengalaman Tesla. Pusat-pusat ini terletak di Cyberjaya, Pavilion Damansara Heights, dan Sunway Big Box.

Perview Cybertruck Tesla 2Cybertruck Tesla Secara Rasmi Di Malaysia; Perview Peribadi Segera
(Sumber Gambar: Tesla.)

Cybertruck pertama kali diperkenalkan pada tahun 2019, dengan unit pertama secara rasmi dibina di kilang Giga Texas Tesla pada bulan Julai 2023. Kemudian, pada November 2023, ia menghantar batch pertama kenderaan kepada pelanggannya.

Tesla akan membawa dua versi Cybertruck ke Malaysia. Versi pertama adalah model Dual Motor All-Wheel Drive, dan yang kedua adalah Tri Motor All-Whell Drive Cyberbeast. Masih tiada harga tempatan tetapi model Dual Motor akan dijual pada harga US$79,990 (~RM380,192), manakala model Tri Motor Cyberbeast akan menjual pada harga US$99,990 (~RM475,252).

Perview Cybertruck Tesla 3Perview Cybertruck Tesla 3
(Sumber Gambar: Tesla.)

Tesla juga berjanji untuk perview awam tetapi pada saat penulisan ini, masih tiada tarikh yang ditetapkan.

(Sumber: Tesla PR)

Ikuti kami di Instagram, Facebook, Twitter atau Telegram untuk mendapatkan kemas kini dan berita terkini. 

Source link

Leave a Reply