Tecno mengumumkan Spark 20 ProTidak lama selepas pelancaran telefon pintar sederhana Spark 20 bulan ini, Tecno telah mengumumkan peningkatan terus, Spark 20 Pro, untuk pasaran Filipina. Peranti baru ini mempunyai cip MediaTek Helio G99 yang lebih efisien, kamera utama 108MP, dan pelbagai pilihan warna untuk dipilih.

Dari pandangan, jenama bertujuan untuk memperbaiki apa yang mereka telah mulakan dengan Tecno Spark 20C. Bersama dengan ciri-ciri lain, model yang diumumkan juga mengandungi tahanan air dan debu IP53, dua speaker stereo, tontonan video berganda, sokongan NFC, kertas dinding AI, pemindai cap jari di sisi, dan jack headphone.

Spark 20 Pro mempunyai paparan IPS LCD 6.78-inci dengan resolusi FHD+ dan kadar segar 120Hz, di mana kamera selfie 32MP terletak dalam pemetakan lubangnya. Seperti dua model sebelumnya di bawah barisan ini, ia juga dilengkapi dengan ciri Dynamic Port, yang memaparkan maklumat sistem dan pemberitahuan. Di bahagian belakang, anda mempunyai kamera utama 108MP dengan sensor 1/1.67″ dan aperture f/1.75, serta dua kamera tambahan.

Seperti yang dinyatakan sebelum ini, telefon ini mempunyai cip MediaTek Helio G99 sederhana dan memiliki 8GB RAM dan 256GB storan, yang boleh diperluaskan melalui slot microSD. Spark 20 Pro berjalan pada sistem HiOS 13 Tecno, yang berasaskan Android 13. Telefon ini juga mempunyai bateri 5,000mAh dan boleh menyokong cas pantas 33W.

Selain itu, telefon baru ini datang dalam empat pilihan warna: Moonlit Black, Frosty Ivory, Sunset Blush dan Magic Skin 2.0 Green, dengan yang terakhir menampilkan reka corak teks yang berbeza yang eksklusif untuk warna itu. Walaupun ada pelbagai pilihan warna untuk dipilih, masih tidak pasti sama ada semua warna akan tersedia untuk pasaran Malaysia. Jika anda ingat dari Spark 20 asal, hanya dua daripada empat pilihan mereka yang tersedia, iaitu Gravity Black dan Cyber White.

Pada masa penulisan, harga dan ketersediaan untuk Spark 20 Pro belum didedahkan untuk pasaran Malaysia. Di Filipina, harganya adalah PHP5,599 (~RM470) tetapi jika inkarnasi terdahulunya ada apa-apa untuk dipandu dengannya, versi baharu kemungkinan besar akan tiba di rak-rak tempatan juga tidak lama lagi.

(Sumber: Tecno, GSMArena)Source link

Leave a Reply