Sunview Bersekutu Dengan Vision Ambassadors Berasaskan Saudi Untuk Projek Pembangunan Semula.


Sunview Group Berhad sedang bekerjasama dengan syarikat Saudi Vision Ambassadors Company untuk mengkaji projek tenaga bolehbaharu di Malaysia dan serata rantau ini.

Pihak-pihak ini membentuk persekutuan untuk memfokuskan usaha dalam mencari peluang pembangunan dan pelaburan berkaitan dengan tenaga bolehbaharu dan/atau tenaga hijau. Mereka akan sama-sama mengenal pasti lokasi-lokasi projek berpotensi, dengan kedua-dua pihak berperanan sebagai pelabur utama. Sunview akan secara eksklusif bertanggungjawab terhadap tugas-tugas berkaitan EPCC untuk projek berpotensi tersebut.

Pengarah eksekutif & ketua pegawai eksekutif Sunview Group Berhad, HP Ong berkata, “Kami sangat gembira untuk berkolaborasi dengan Vision Ambassadors. Kami tidak hanya akan mencari peluang di Malaysia tetapi juga di rantau lain termasuk Arab Saudi, Timur Tengah, Afrika serta Asia Tenggara. Usaha ini bertujuan untuk meluaskan jejak geografi kami melampaui pasaran Malaysia.”

“Sejajar dengan usaha global untuk mencapai sasaran zero-karbon, tenaga bolehbaharu memainkan peranan penting dalam mencapai objektif yang ambisius ini. Mengambil kira permintaan yang berterusan untuk tenaga bolehbaharu, kami yakin bahawa MOU ini akan menghasilkan hasil yang baik di masa depan,” tambah beliau.Source link

Leave a Reply