Suasana Makanan Berbuka Puasa Malaysia di PARKROYAL COLLECTION KL Yang Pasti Memikat Selera



Seiring dengan bulan puasa menjelang, PARKROYAL COLLECTION Kuala Lumpur mengundang semua orang untuk merasai cita rasa kaya Malaysia.

Mulai dari 10 Mac hingga 10 April 2024, tetamu dapat menikmati Santapan Nusantara Buffet Dinner di restoran Thyme, dengan pelbagai hidangan sedap Malaysia. Antara menu utama termasuk char kuey teow, murtabak, lobster kerabu, dan banyak lagi makanan tempatan yang digemari. Tetamu akan dinikmati dengan muzik Ghazal secara langsung semasa menikmati hidangan buffet yang lazat itu. Harga bermula dari MYR232nett untuk dewasa, dengan tawaran Early Bird istimewa sehingga 29 Februari 2024.

Bagi mereka yang mencari pengalaman yang lebih intim, The Botanist Lounge & Bar menawarkan Nusantara Afternoon Tea, dengan hidangan menu lazat savory dan manis pada harga MYR198 nett setiap set. Menu tersebut termasuk puff kari lobster, rendang daging pendek dengan pandan brioche, lemang dengan serunding ayam, tauhu yang diisi dengan daging ketam, nasi ulam dengan salmon asap, kuih lapis Sarawak, onde onde, kek trifle coklat putih pandan, kek keju ketan manis, makarun kelapa nenas, scone vanila/pandan dengan strawberi dan clotted cream, kopi, dan teh.

Kemeriahan berterusan dengan Raya Buffet High Tea di restoran Thyme pada hari pertama Raya, menawarkan pelbagai hidangan laut, Dim Sum, nasi ayam Hainan, dan banyak lagi pada harga MYR148 nett setiap orang.

Tetamu juga boleh menganjurkan makan malam banquet peribadi atau acara Raya Open House di PARKROYAL COLLECTION Kuala Lumpur, dengan harga bermula dari MYR182 nett setiap orang untuk tempahan kumpulan 50 orang dan ke atas. Buffet peribadi ini menampilkan pelbagai hidangan laut, tauhu bakar, popiah basah, rojak buah, pasembor, otak-otak, satar dan satay, Dim Sum, nasi ayam Hainan, lemang, murtabak, pelbagai jenis mi sup, sup pedas panas, termasuk hidangan Barat, Cina, dan India, di antara lain. Tawaran Early Bird menanti bagi mereka yang membuat tempahan sebelum 1 Mac 2024, dengan satu orang percuma untuk setiap 20 tempahan yang dibayar.



Source link

Leave a Reply