Skim Pelaburan HK Mengabur US.9 Juta Dan Kekal Selama 2 Tahun Menerima Sambutan Hangat


Skim Pemohonan Pelaburan Modal Baru Hong Kong telah menerima permohonan dua digit dan lebih dari 1,600 pertanyaan dari individu berkekayaan tinggi di seluruh dunia sejak pelancarannya pada 1 Mac, menurut Invest Hong Kong di bawah kerajaan Hong Kong Special Administrative Region (HKSAR).

Respon positif terhadap skim baru ini sehingga kini menunjukkan bahawa individu berkekayaan tinggi yakin dengan persekitaran perniagaan yang stabil di Hong Kong dan berminat dengan pelbagai peluang pelaburan di bandar ini, kata Alpha Lau, pengarah jeneral promosi pelaburan Invest Hong Kong.

Lau menambah bahawa kerajaan akan terus melancarkan langkah-langkah untuk memperkukuhkan kelebihan kompetitif Hong Kong sebagai pusat pengurusan aset dan kekayaan.

Menurut skim ini, seorang pemohon yang layak harus melabur sekurang-kurangnya 30 juta dolar Hong Kong (sekitar 3.9 juta dolar AS) dalam aset pelaburan yang dibenarkan. Seorang pemohon yang berjaya bersama keluarganya biasanya akan diberi kebenaran untuk tinggal di Hong Kong selama dua tahun dengan kemungkinan sambungan.Source link

Leave a Reply