Sivasangari dinominasikan untuk Anugerah PSA


PETALING JAYA: Bintang skuas tempatan S. Sivasangari telah membuat sejarah dengan menjadi pemain Malaysia pertama sejak Datuk Nicol David yang berjaya masuk dalam ranking dunia teratas 10 dan dinominasikan untuk anugerah PSA Wanita Pemain Tahun Ini yang bergengsi.

Calon-calon lain termasuk juara dunia Mesir No. 1 Nour El Sherbini, No. 2 Nouran Gohar dan No. 3 Hania El Hammamy. Pemain kelima ialah juara dunia No. 4 Olivia Weaver dari Amerika Syarikat.

Sivasangari berusia 25 tahun telah mempamerkan prestasi terbaik sejak kebelakangan ini dan baru-baru ini mencapai kejayaan bersejarah dengan masuk dalam ranking teratas 10 skuas dunia.

Beliau baru-baru ini memenangi Kejohanan Terbuka Kelab Bola Sepak Hong Kong bulan Disember lalu dan Klasik London bulan lepas.

Semasa Klasik London, Sivasangari mengejutkan El Sherbini dalam perempat akhir, juara dunia No. 4 Nele Gilis dari Belgium dalam separuh akhir, dan El Hammamy dalam final.

SELAIN ITU: Sivasangari melonjak masuk top 10 dunia

Undian untuk anugerah PSA akan ditutup pada 27 Mei. Pemenang akan diumumkan di The Book Rotunda di Birmingham pada 8 Jun.

Peminat boleh mengundi untuk Sivasangari dan tunjukkan sokongan mereka kepada bintang skuas Malaysia itu di psaworldtour.comSource link

Leave a Reply