Sony telah melancarkan barisan audio baru ULT Power Sound secara rasmi di Malaysia, yang terdiri daripada pembesar bunyi tanpa wayar ULT Field 1 dan 7, dan pembesar bunyi tanpa wayar mudah alih yang lebih besar ULT Tower 10. Seperti yang anda mungkin ingat, semua ini diumumkan bersama dengan langsungnya ULT Wear pada bulan April yang lalu.

Menurut syarikat, semua model yang dilancarkan baru dicipta untuk “membuat anda merasa seperti telah melompat ke barisan hadapan arena”, menawarkan “bunyi kuat yang mendalam”. Satu ciri yang dikongsi di antara semua peranti baru (termasuk ULT Wear) adalah butang ULT, yang membolehkan anda bertukar antara dua mod bunyi yang menyediakan “bass frekuensi rendah yang mendalam” atau “bass yang kuat dan berdaya”.

Bermula dengan Sony ULT Field 1. Ia adalah pembesar mudah alih silinder yang dilengkapi dengan badan dilindungi IP67. Menariknya, Sony mengatakan bahawa peranti ini tahan air masin, yang jarang terdapat dalam peranti yang mendapat penarafan IP, meskipun kami tidak benar-benar mencadangkan untuk menguji tuntutan ini. Jangka hayat bateri ialah 12 jam, penghubungannya ditangani oleh Bluetooth 5.3, dan terdapat tali ikat yang dilampirkan untuk memudahkan pengangkutan.

Seterusnya adalah ULT Field 7, yang sebenarnya satu langkah lebih besar daripada Field 1 dari segi saiz, berukuran 512 x 224 x 222 mm dan beratnya 6.3kg. Ia juga dilengkapi dengan penarafan IP67 yang sama dan tahan air masin, serta masa mainan selama 30 jam. Melengkapi saiznya, peranti ini adalah serbaguna kerana ia boleh dihubungkan ke sehingga 100 pembesar bersesuaian melalui Party Connect untuk menyelaraskan muzik dan pencahayaan, dan boleh berfungsi sebagai amplifier gitar elektrik atau malah aturcara karaoke sederhana.

Dan akhirnya, ada Sony ULT Tower 10. Seperti yang anda dapat tahu dari namanya saja, model ini adalah yang terbesar dalam barisan tersebut, dengan saiz 418 x 1106 x 428mm dan berat 29kg. Ia mengorbankan penarafan IP67, tetapi sebaliknya ia melakukan segala sesuatu yang dilakukan oleh Field 7, tetapi lebih baik. Berexclusif kepada Tower 10 adalah ciri Party Sound 360 darjah, yang memperkuatkan bunyi ke setiap sudut bilik; dan ciri Cahaya Parti 360 darjah, yang memeriahkan atmosfera dengan kesan kilat diselaraskan dengan muzik yang dimainkan.

Sony ULT Power Sound speakers launch msia
Sony ULT Power Sound speakers launch msia

Pembesar bunyi Sony ULT Power Sound dijangka akan dijual di Malaysia bulan ini, dengan pra-pesanan kini boleh dilakukan melalui laman web rasmi jenama sehingga 3 Jun 2024. ULT Field 1, Field 7 dan Tower 10 dijual pada harga RM629, RM2,099 dan RM4,999, secara berturut-turut.

(Sumber tambahan: Sony Malaysia [1] [2] [3])

Ikuti kami di Instagram, Facebook, Twitter atau Telegram untuk lebih kemaskini dan berita terkini.

Source link

Leave a Reply