Siri IQOO Z9 Kini Boleh Ditempah di Malaysia; Bermula Dari RM879


Subjek vivo iQOO hari ini telah secara rasmi membuka prapenjualan bagi siri telefon pintar sederhana iQOO Z9 mereka untuk pasaran Malaysia. Terdiri daripada dua varian, pengguna boleh memilih antara model vanilla yang lebih tinggi spesifikasinya, atau Z9x 5G yang lebih terjangkau.

Pertama sekali, kita ada iQOO Z9 5G. Varian ini dilengkapi dengan skrin AMOLED 6.78-inci dengan resolusi FHD dan kadar segar 144Hz. Turut disertakan adalah pengimbas cap jari di bawah skrin, speaker stereo, sistem Android 14 melalui OriginOS 4, dan ketahanan air/debu IP64.

Di dalamnya, telefon ini dilengkapi dengan cip Snapdragon 7 Gen 3, 8GB RAM, storan 256GB dan bateri 6,000mAh dengan sokongan cas pantas 80W. Selain daripada menyokong Wi-Fi dwi-pita dan Bluetooth, ia juga mempunyai pemancar IR dan kemampuan NFC.

Untuk gambar, terdapat kamera utama 50MP dan sensor kedalaman 2MP di bahagian belakang iQOO Z9 5G. Di hadapan, terletak di dalam cutout pancungan pada skrin telefon adalah penembak selfie 16MP.

iQOO Z9 TurboiQOO Z9 Turbo
iQOO Z9 Turbo | Gambar: vivo

Seterusnya kita ada iQOO Z9x 5G, yang menawarkan skrin IPS LCD 6.72-inci yang sedikit lebih kecil dengan resolusi FHD dan kadar segar 120Hz. Ia juga dilengkapi dengan pengimbas cap jari di sisi, speaker kuat, jack audio 3.5mm, dan ketahanan air/debu IP64.

Di bawah kapnya terdapat cip Snapdragon 6 Gen 1, bersama dengan 8GB RAM dan sehingga 256GB storan. Baterinya mempunyai kapasiti 6,000mAh, dan kadar cas pantas 44W. Ciri-ciri lain termasuk sambungan Wi-Fi dwi-pita dan Bluetooth 5.1, dan sistem Android 14 melalui OriginOS 4.

iQOO Z9xiQOO Z9x
iQOO Z9x | Gambar: vivo

Untuk fotografi, tetapan kamera dua di iQOO Z9x adalah sama dengan saudaranya, di mana ia juga menampilkan kamera utama 50MP dan sensor kedalaman 2MP. Walau bagaimanapun, telefon ini sebaliknya mempunyai kamera selfie 8MP yang lebih kecil di hadapan.

Menurut kedai Shopee rasmi vivo, prapenjualan untuk iQOO Z9 5G ditawarkan pada harga RM1,333, manakala konfigurasi 128GB dan 256GB untuk iQOO Z9x 5G berharga RM879 dan RM1,047 masing-masing. Perlu diingat bahawa pilihan storan yang lebih besar untuk iQOO Z9x hanya eksklusif untuk Shopee pada masa ini.

Sebagai sebahagian daripada promosi Akses Awal merentasi platform, vivo membolehkan pengguna menggunakan baucer diskaun sehingga RM200 di Shopee, Lazada, dan Tiktok untuk membuat prapemilihan siri telefon pintar iQOO Z9 yang baru dengan harga yang lebih rendah. Namun, perlu diingat bahawa tawaran ini hanya berlangsung dari 25 April hingga 8 Mei 2024.

(Sumber: vivo / siaran media IQOO Malaysia)

Ikuti kami di Instagram, Facebook, Twitter atau Telegram untuk mendapatkan lebih banyak kemas kini dan berita terkini. 

Source link

Leave a Reply