Siapa yang tahu siapa yang akan menjadi pilihan seterusnya, kata Djokovic dalam mencari jurulatih baharu


Belgrade: Novak Djokovic berkata pada hari Khamis bahawa beliau tidak pasti siapa yang akan menjadi jurulatih barunya atau sama ada akan ada satu, sehari selepas mengakhiri hubungan lima tahunnya dengan Goran Ivanisevic.

Djokovic membawa juara Wimbledon 2001 dari Croatia ke pasukannya sebelum Grand Slam rumput pada tahun 2019 dan di bawah tunjuk ajar beliau memenangi 12 daripada 24 gelaran besar selama kariernya.

“Mengenai langkah seterusnya tentang jurulatih untuk saya, saya tidak mempunyai idea yang jelas siapa mungkin menjadi jurulatih itu dan sama ada akan ada seseorang,” kata Djokovic dalam satu sidang akhbar di Belgrade.

“Saya sentiasa mempunyai jurulatih di sisi saya, sejak saya kecil. Saya cuba merasai apa yang baik untuk saya pada masa ini.”

Djokovic mempunyai permulaan musim yang lemah menurut piawai beliau, kalah kepada juara kemudian Jannik Sinner dalam separuh akhir Australian Open.

Pemain berusia 36 tahun itu kemudian kalah kepada rakan sejawat Sinner yang tidak dikenali, Luca Nardi dalam pusingan ketiga di Indian Wells, menyebabkan beliau menarik diri dari Miami Open yang sedang berlangsung.

Beliau dijangka kembali ke gelanggang pada Monte Carlo Masters bulan depan dalam usaha ke arah Grand Slam kedua musim ini di French Open.Source link

Leave a Reply