Sekolah dijalankan di Springfield Royal dan Lake View


SPRINGFIELD Royal Country Club dan Lake View Resort and Golf Club, di pusat golfing terkenal Hua Hin, Thailand akan bersama-sama menjadi tuan rumah untuk Peringkat Akhir Kelayakan Asian Tour tahun depan, seperti yang diumumkan oleh Tour hari ini.

Nine C&B Springfield Royal dan layout C&D Lake View akan digunakan untuk acara lima pusingan tersebut, yang akan dimainkan dari 16 hingga 20 Januari.

Springfield Royal dan Lake View akan digunakan untuk empat hari pertama sementara Springfield Royal akan menganjurkan pusingan akhir yang sangat penting.

Kedua-dua kelab ini telah sering menjadi tuan rumah Kelayakan Sekolah selama dua dekad yang lalu dan merupakan tempat-tempat yang sesuai untuk acara penting yang menentukan masa depan begitu ramai pemain golf berbakat.

Sejumlah 35 kad Tour akan dianugerahkan dengan satu lagi minggu yang sarat dengan drama dijangkakan.

Kata Cho Minn Thant, Komisioner & CEO, Asian Tour: “Kami gembira untuk mengesahkan butiran terakhir bagi Kelayakan Sekolah Asian Tour 2024 – yang membantu menetapkan landskap untuk musim baru.

Di Springfield Royal Country Club dan Lake View Resort and Golf Club, kita mempunyai dua tempat yang telah dicuba dan dipercayai yang akan memastikan acara yang berjalan lancar yang akan membolehkan kita memulakan tahun dengan sempurna.”

Kelayakan untuk tempat dalam Peringkat Akhir telah berjalan dengan lancar dengan Kelayakan Peringkat Pertama berlaku di Australia, Amerika Syarikat dan minggu lalu di Thailand.

Sejumlah 43 pemain telah memperoleh tempat dalam Peringkat Akhir, dengan tiga lagi Kelayakan Peringkat Pertama yang masih berlangsung, semuanya akan dimainkan di Thailand.

Pada Peringkat Akhir, 140 pemain teratas (dan ikatan) selepas 36 lubang akan meneruskan ke pusingan ketiga dan keempat. 70 pemain teratas (dan ikatan) selepas 72 lubang akan bermain dalam pusingan terakhir, yang akan diadakan pada 20 Januari. Pada penamat 90 lubang, 35 teratas akan diberi peringkat secara sewajarnya untuk musim 2024.

Untuk Kelayakan Sekolah 2023, sejumlah 563 pemain menyertai pra-kelayakan dengan 110 berjaya melalui ke peringkat akhir, bergabung dengan 124 pemain yang terkecuali, dengan 35 negara diwakili.

Australian Jack Thompson lulus sebagai terbaik di kelas dan telah menikmati musim pertama yang baik dengan menamatkan tempat ke-48 dalam Order of Merit, dengan empat tempat ke-15 terbaik dalam 17 perlumbaan.

Jadual Asian Tour 2024 akan diumumkan tidak lama lagi.

Pengumuman tempat hari ini adalah kemas kini kerana Lake View sebelum ini direncanakan untuk menjadi tuan rumah keseluruhan Peringkat Akhir di fasiliti 36 lubangnya.Source link

Leave a Reply