Sedapnya Resepi Kambing India yang LazatLooking for something soft, succulent and tender? These mouthwatering mutton recipes should do the trick. Tapi jangan risau, anda tak perlu jadi pakar masakan untuk membuat hidangan ini. Ikutilah langkah-langkah mudah ini, dan anda pasti boleh memasak hidangan yang disukai oleh seluruh keluarga.

1. Kari Kambing
Kari kambing adalah hidangan masakan satu periuk di mana daging kambing dimarinat dan dimasak dengan pelbagai rempah, herba, bawang, tomato dan yogurt. Ia merupakan hidangan kari yang berasal dari sub-benua India.

2. Mutton Tikka Masala
Mutton tikka masala adalah hidangan kari klasik dengan daging kambing yang lembut dan lembut, yang diselitkan sebentar dalam sos atau kuah tikka masala yang lazat dan wangi. Hidangan ini terdiri daripada dua bahagian; satu adalah mutton tikka dan yang lainnya adalah masala, iaitu kuah di mana tikka diseduh.

3. Mutton Korma
Korma adalah hidangan Mughlai yang popular, dari sub-benua India di mana daging dimasak perlahan dengan rempah, bawang, yogurt, atau pes bijirin. perkataan “korma” berasal dari perkataan Urdu “qorma” yang bermaksud “memasak perlahan”.

Dengan resipi ini, anda boleh menghidangkan hidangan kambing yang lezat dan memuaskan, yang pasti akan memukau selera anda. Jadi, cubalah resipi ini hari ini dan nikmati hidangan kambing yang lazat bersama keluarga anda.Source link

Leave a Reply