Samsung Secara Rasmi Mengumumkan Galaxy A55, A35; Tiada Butiran Harga Atau Ketersediaan Sehingga Kini


Dengan keluarga S24 teratas selesai, sudah tiba masanya bagi Samsung untuk mengumumkan penerbitan siri A pertengahan tahun ini. Dan dengan itu, Samsung Galaxy A55 dan A35 kini rasmi. Walaupun dua model berbeza, kedua-duanya sebenarnya memiliki banyak persamaan.

Untuk permulaan, kedua-dua Samsung Galaxy A55 dan A35 dilengkapi dengan paparan AMOLED Full HD+ 6.6-inci dengan kadar segar 120Hz. Kedua-duanya juga berkongsi bateri 5,000mAh, dan sokongan untuk cas 25W. Untuk pasaran tempatan, nampaknya kita juga terhad kepada pilihan storan 256GB. Di sisi lain, yang pertama memiliki 12GB RAM, manakala yang kedua mendapat 8GB. Seperti biasa, syarikat sangat rahsia dengan chipset yang tepat digunakan oleh telefon ini, tetapi seperti yang dilaporkan oleh GSMArena, mereka menggunakan Exynos 1480 dan Exynos 1380.

Kamera Samsung Galaxy A55Kamera Samsung Galaxy A55
Sumber: Samsung.

Kedua-dua Samsung Galaxy A55 dan A35 dilengkapi dengan setup kamera tripla, dan dua daripada tiga juga kelihatan identik. Untuk permulaan, kedua-dua dilengkapi dengan kamera utama 50MP dan kamera makro 5MP, tetapi yang pertama mempunyai kamera sudut lebar 12MP manakala yang kedua mempunyai kamera sudut lebar 8MP. Untuk kamera hadapan mereka, ini adalah 32MP dan 13MP masing-masing.

Walaupun pengumuman tersebut, Samsung Malaysia belum mendedahkan harga atau tarikh ketersediaan bagi Galaxy A55 dan A35. Ini mungkin akan didedahkan pada masanya, tetapi kami telah menghubungi syarikat untuk butiran ini.

(Sumber: Samsung [1], [2], GSMArena)

Ikuti kami di Instagram, Facebook, Twitter atau Telegram untuk lebih kemaskini dan berita terkini.

Source link

Leave a Reply