Samsung Mula Mengeluarkan One UI 6.1 Pada 28 MacBulan lalu, Samsung mengumumkan bahawa ciri AI Galaxy akan diterapkan ke peranti unggulan tahun lalu, termasuk siri S23, FE, Z Fold5, dan Flip5. Ini bermakna bahawa alat AI generatif Samsung Galaxy akan diperoleh melalui kemas kini One UI 6.1. Baru-baru ini, syarikat telah mengumumkan bahawa pembaharuan tersebut akan dilancarkan tidak lama lagi.

Dari pengumuman itu, nampaknya keseluruhan set ciri AI Galaxy akan sampai ke peranti unggulan 2023 yang disenaraikan. Ini bermakna peranti tersebut akan mendapat Circle to Search, Live Translate, Generative Edit, dan Chat Assist. Perlu dinyatakan sekali lagi bahawa item pertama dalam senarai tersebut adalah lebih kepada perkara Google, dan oleh itu merupakan ciri yang tidak terkunci di belakang aplikasi buatan Samsung.

Seperti yang diumumkan sebelum ini, kemas kini One UI 6.1, yang mengandungi ciri AI Galaxy untuk peranti yang disebutkan sebelum ini, dijadualkan untuk berlaku pada akhir Mac. Dengan pengumuman itu, syarikat menyatakan bahawa pelancaran akan bermula pada 28 Mac. Walaupun ianya merupakan pengumuman untuk pasaran AS, perbezaan zon waktu bermakna bahawa ia sebenarnya akan bermula pada 29 Mac secara tempatan.

Juga perlu dinyatakan bahawa selain telefon unggulan, kebanyakan keluarga Samsung Galaxy Tab S9 akan mendapat ciri AI Galaxy yang disertakan dalam kemas kini One UI 6.1. Satu pengecualian adalah TAB S9 FE.

(Sumber: Samsung)Source link

Leave a Reply