Samsung mengumumkan kemas kini Galaxy Tab S6 Lite pada tahun 2024; sudah disenaraikan di SIRIM.Samsung baru-baru ini mengumumkan penyegaran 2024 bagi tablet Galaxy Tab S6 Lite yang popular. Walaupun hampir sama dengan iterasi 2022 dan 2020 dalam pelbagai aspek, peranti ini dikecohkan untuk menampilkan cip terkini.

Demikian juga, Galaxy Tab S6 Lite (2024) akan tersedia sebagai pilihan Wi-Fi sahaja dan yang menyokong konektiviti LTE. Walau bagaimanapun, berbeza dengan edisi-edisi sebelum ini, Samsung menawarkan penyegaran dalam tiga warna baharu: Oxford Gray, Chiffon Pink, dan Mint.

Pada topik yang sama, model yang dikemas kini kembali kepada cip dalaman jenama pertama syarikat, khususnya Exynos 1280. Bersama dengannya adalah sehingga 128GB storan yang boleh diperluaskan hingga 1TB melalui microSD, manakala RAMnya mengekalkan kapasiti maksimum 4GB. Yang terakhir agak kurang memberangsangkan, terutamanya mengambil kira standard semasa.

Selain itu, Galaxy Tab S6 Lite (2024) menggabungkan paparan LCD 10.4-inci yang sama dengan nisbah aspek 15:9 dan resolusi 2000 x 1200 piksel, stereo speaker AKG yang diadun berpasangan, dan kapasiti bateri 7,040mAh. Tambahan pula, ia menampilkan sokongan Wi-Fi dual-band dan Bluetooth 5.3, kamera belakang 8MP, penongkat selfie 5MP, manakala pena S Pen juga termasuk dalam pakejnya.

Samsung belum mengesahkan harga bagi Galaxy Tab S6 Lite (2024), walaupun ia mengatakan bahawa tablet itu akan dilancarkan di pasaran tertentu pada 28 Mac 2024. Pada nota itu, kami telah memperoleh maklumat bahawa peranti itu telah disenaraikan dalam pangkalan data eComM SIRIM pada 26 Mac tahun ini, bermakna pelancaran tempatan hampir tiba.

(Sumber: Samsung Global [1] [2] / SIRIM)

Ikuti kami di Instagram, Facebook, Twitter atau Telegram untuk mendapatkan lebih kemaskini dan berita terkini.Source link

Leave a Reply