Samsung Galaxy AI Kini Booleh Didapati Pada Siri S22, Flip4, Fold4, dan Tab S8.



Sebagaimana yang dijanjikan pada awalnya, Samsung telah mengeluarkan ciri Galaxy AI ke peranti lama di Malaysia. Sebelum ini hanya terdapat pada siri Galaxy S24 dan kemudian pada beberapa peranti yang dikeluarkan tahun lalu, sistem AI pertama jenama ini kini boleh dinikmati oleh pengguna pada siri Galaxy S22, Galaxy Z Flip4, Z Fold4, serta siri Tab S8 dengan memuat turun kemas kini firmware terkini One UI 6.1.

Kebanyakan ciri Galaxy AI yang diperkenalkan pertama kali pada siri Galaxy S24 tahun ini akan dipindahkan ke produk Samsung tahun 2022 yang disebutkan di atas. Secara khusus, ini termasuk Chat Assist, Note Assist, Transcript Assist, Browsing Assist, Photo Assist, dan fungsi Circle To Search oleh Google. Ciri Live Translate, sayangnya, tidak tersedia untuk siri Tab S8.

Jika anda tidak menerima pemberitahuan, anda boleh memuat turun One UI 6.1 secara manual dengan pergi ke Tetapan dan kemudian pilih “Kemas Kini Perisian”. Selepas itu, ketik “Muat Turun dan Pasang”, dan ikuti arahan di skrin untuk menerima kemas kini firmware pada peranti anda.

Bagi mereka yang menggunakan siri Galaxy S21 dan Galaxy Z Flip3 dan Z Fold3, nampaknya anda mungkin perlu menunggu lebih lama untuk pengeluaran Galaxy AI. Belum ada berita mengenai bila kemas kini firmware yang berkaitan akan dikeluarkan, walaupun perlu diingat bahawa ketiga-tiga peranti yang disebutkan hanya akan menerima dua ciri dari sistem AI pertama jenama ini: Magic Rewrite, dan Circle to Search.

(Sumber: Kenyataan akhbar Samsung Malaysia / maklumat​ rasmi)

Ikuti kami di Instagram, Facebook, Twitter atau Telegram untuk mendapatkan lebih kemas kini dan berita terkini.



Source link

Leave a Reply