Salcon Unit Menjamin Kontrak Pembetung RM20 Juta dari Penang Dev Corp


Salcon Bhd mengumumkan bahawa Envitech Sdn Bhd, anak syarikat yang memiliki 60% oleh Salcon Engineering Berhad, yang merupakan unit sepenuhnya milik kumpulan itu, telah menjamin kontrak kumbahan daripada Perbadanan Pembangunan Pulau Pinang (PDC) bernilai RM19.68 juta.

Dalam kenyataan hari ini (5 Februari), Salcon mengatakan Envitech telah menerima Surat Tawaran (LOA) dari PDC untuk rekabentuk dan pembinaan paip kumbahan dan kerja berkaitan di Taman Perindustrian Batu Kawan, Pulau Pinang.

Kontrak ini akan bermula pada 5 Februari 2024 selama 24 bulan, dan dijangka siap pada 4 Februari 2026.

Ketua Pegawai Operasi Salcon Engineering Berhad, Jamiluddin Amini Sulaiman berkata, dengan kumpulan ini meraikan ulang tahun ke-50 tahun ini, kami sangat gembira untuk menerima LOA untuk projek ini, sebagai tanda kepercayaan PDC kepada Salcon.

“Dengan Envitech, anak syarikat kumbahan kami, yang mempunyai rekod 40 tahun yang kukuh dan kepakaran yang meluas dalam sektor kumbahan, kami mempunyai keyakinan penuh dalam melaksanakan projek ini sehingga siap dengan jayanya.

“Projek ini dijangka memberi sumbangan positif kepada pendapatan dan aset bersih kumpulan Salcon untuk tahun kewangan yang berakhir pada 31 Disember 2024 dan 31 Disember 2026,” tambah Jamiluddin.Source link

Leave a Reply