Sabah FC teruskan kerjasama dengan Lotto



Sabah FC akan terus memakai jenama pakaian mereka, Lotto, untuk musim Liga M 2024/2025. Pengarah Sabah FC, Mohd Joh Wid, mengatakan keputusan untuk terus dengan jenama pakaian yang sama untuk musim baru itu adalah untuk menghormati perjanjian yang ditandatangani pada tahun 2021 antara Sabah FC dan Lotto.

Mohd Joh berkata beliau yakin reka bentuk, kualiti, dan fabrik yang dipilih oleh Lotto untuk jersi Sabah FC untuk musim baru akan sesuai dengan keadaan cuaca dan disukai oleh peminat-peminat Sabah FC.

“Saya harap jersi baru yang digunakan oleh pasukan Sabah FC untuk musim Liga M 2024/2025 akan mendapat sambutan meriah dari peminat, sebagaimana tahun-tahun sebelumnya,” katanya dalam kenyataan hari ini.

Sementara itu, dalam kenyataan yang sama, Ketua Pembangunan dan Strategi Pemasaran Lotto Malaysia, Amirul Syafiq Azidin, mengatakan syarikat tersebut gembira untuk meneruskan hubungan mereka dengan Sabah FC dan memberikan sokongan yang diperlukan.

Amirul menambah bahawa Sabah FC dan Lotto telah bergabung sejak 2021 dan kini sedang dalam perbincangan untuk rancangan jangka pendek dan jangka panjang yang boleh memberi manfaat kepada kedua-dua belah pihak.

Musim lalu, Sabah FC di bawah ketua jurulatih Datuk Ong Kim Swee berjaya menduduki tempat ketiga dalam Liga Super dengan 54 mata dan juga layak ke separuh akhir pertandingan Zon ASEAN dalam Piala AFC musim lepas. -Bernama



Source link

Leave a Reply