Rumah Terbuka “Indahnya Syukur Syawal” UEM Edgenta Meriah Dengan Aktiviti-aktiviti Ramai.


Selepas satu hari yang meraikan semangat komuniti dan rasa syukur, majlis rumah terbuka Hari Raya Aidilfitri UEM Edgenta Berhad (UEM Edgenta) yang bertemakan “Indahnya Syukur Syawal” telah diterima dengan baik dan menyaksikan lebih dari 2,000 tetamu hadir termasuk pelbagai pelanggan dan pemegang kepentingan syarikat, termasuk dana kekayaan berdaulat Malaysia, Khazanah Nasional Berhad.

Majlis yang dianjurkan oleh pembekal perkhidmatan pengurusan aset bersepadu terkemuka ini menampilkan suasana bazaar yang sibuk, dengan usahawan tempatan mempamerkan produk mereka. Tetamu telah diberi peluang untuk meneroka produk daripada Brotani, Soul Soil, The Mok’s, dan peniaga lain yang turut serta sambil menyokong perniagaan kecil dan belia Malaysia.

Bazaar ini telah menjadi kenyataan melalui kerjasama UEM Edgenta dengan Penglipur Lara, yang terkenal dengan kurasi jenama tempatan menerusi siri bazaar pop-up mereka.

Syarunizam Samsudin, Pengarah Urusan dan Ketua Pegawai Eksekutif, UEM Edgenta, berkongsi, “Kami amat gembira dengan kejayaan yang luar biasa bagi perayaan rumah terbuka tahun ini. Tema ‘Indahnya Syukur Syawal’ benar-benar mencerminkan semangat syukur dan kebersamaan yang menentukan Aidilfitri. Sementara kita meraikan kehadiran sesama dengan makanan yang enak, bazaar ini mencerminkan penghargaan Syarikat terhadap kejayaan yang dimungkinkan melalui kerjasama dengan ekosistem vendor yang lebih luas.”

Sebagai sambungan daripada kebaikan syarikat semasa Ramadan, rumah terbuka menyambut kanak-kanak yatim dari Pusat Jagaan Darul Sakinah Angkasa untuk menyertai majlis, menyebarkan kegembiraan Aidilfitri dan memupuk rasa inklusiviti dalam komuniti.

“Meneruskan semangat prihatin dari CSR Ramadan kami yang bernama ‘Jalinan Kasih Edgenta’, kami terus mencipta pengalaman positif bagi komuniti yang lebih luas dan bangga mengukuhkan silaturahim semasa Syawal serta bercita-cita untuk mewarisi warisan kebaikan dan sokongan yang mampan dan berkesan,” tambah Syahrunizam.

Sebelum majlis rumah terbuka utama pada petang itu, UEM Edgenta menganjurkan rumah terbuka khas untuk kakitangan, di mana pekerja mempamerkan bakat mereka dalam pertandingan yang seru. Majlis tersebut mempamerkan kreativiti dan perpaduan dalam Syarikat.

Di antara tetamu yang kelihatan bergaul semasa rumah terbuka adalah Datuk Amran Hafiz Affifudin, Pengarah Eksekutif, Khazanah Nasional Berhad, Dato’ Mohd Izani Ghani, Pengarah Urusan, UEM Group Berhad, dan Tan Sri Dr. Azmil Khalid, Pengerusi, UEM Edgenta, hanya untuk menyenaraikan beberapa. Nama-nama lain yang terkenal termasuk Anas Tahir dan Mawi dari Astro Radio, serta personaliti podcast terkini, Khairy Jamaluddin dari siri podcast Keluar Sekejap.Source link

Leave a Reply