realme C67 kini secara rasmi telah memasuki pasaran Malaysia, kurang dari sebulan selepas ia diperkenalkan di India. Dengan pelancaran tempatan, telefon ini ditawarkan dalam dua varian dengan dua pilihan warna Sunny Oasis dan Black Rock.

Berkenaan spesifikasi, C67 mempunyai paparan LCD 1080p 6.72-inci yang berbeza daripada versi India dengan kadar segar 90Hz yang lebih rendah tetapi kecerahan puncak yang lebih tinggi iaitu 950 nits. Peranti yang berpatutan ini juga dilengkapi dengan Mini Capsule, versi Dynamic Island bagi syarikat itu.

realme c67
Imej: realme

Di dalam chassisnya terdapat cip Snapdragon 685 dari Qualcomm dengan 8GB RAM dan sehingga 256GB storan dalaman, berserta slot kad microSD untuk pengembangan jika diperlukan. Dari segi connectiviti, C67 menyokong 4G, Wi-Fi 5, NFC, dan Bluetooth 5.0 dengan jack audio 3.5mm sebagai bonus tambahan.

realme c67
Imej: realme

Untuk fotografi, jenama ini dilengkapi dengan C67 dengan unit primer 108MP di bahagian belakang bersama sensor kedalaman, manakala bahagian hadapan mengandungi kamera selfie 8MP. Menyediakan daya adalah bateri 5,000mAh dengan sokongan cas 33W.

realme c67
Imej: realme

C67 berharga RM799 untuk 128GB storan manakala varian dengan 256GB berharga RM899. Ia akan dijual bermula 6 Januari melalui kedai Shopee, Lazada, dan TikTok syarikat serta peniaga berlesen. Dari 6 Januari hingga 20 Januari, telefon ini akan datang dengan sepasang earphone untuk pembelian offline manakala pembelian dalam talian akan ditawarkan dengan earphone, jaminan tambahan, dan power bank.

(Sumber: Siaran Media realme)

Ikuti kami di Instagram, Facebook, Twitter atau Telegram untuk mendapatkan lebih kemas kini dan berita terkini. 

Source link

Leave a Reply