Rakyat Malaysia menjual keretanya seharga RM30k untuk mengumpul dana bagi PalestinBaru-baru ini, seorang penyokong kereta membuat keputusan yang menyentuh hati untuk menjual keretanya kegemarannya untuk tujuan yang mulia dan ramai netizen telah menghargai tindakannya itu.

Lelaki tersebut berkongsi butiran mengenai keretanya sebelum menerangkan bahawa 100% daripada jualan akan disalurkan kepada sebuah pertubuhan bukan kerajaan (NGO) Malaysia, iaitu Cinta Gaza Malaysia (CGM).

Beliau kemudian berkongsi khabar gembira bahawa kereta itu telah dijual bersama dengan tangkapan skrin pindahan dana ke NGO tersebut.

“Alhamdulillah, kereta kegemaran saya telah dijual. Cinta Gaza Malaysia menerima 100% dana yang dikumpul. Tiada bayaran dibuat melalui saya. Terima kasih, pembeli. Semoga rezeki ini membawa berkat kepada kita dan saudara-saudara kita di sana,” kapsyen perbualan Facebook tersebut.

Netizen membanjiri pos itu dengan pujian atas tindakan amalnya.

Salah seorang netizen juga mengatakan, “Alhamdulillah, semoga anda dan keluarga anda sentiasa diberkati.”

Sementara itu, seorang pengguna dalam talian lain berkata, “Teruskan usaha, abang, anda adalah inspirasi bagi kita semua.”

Tindakan yang membangkitkan semangat; kami mengucapkan semoga lelaki tempatan dan keluarganya sentiasa dimurahkan rezeki.Source link

Leave a Reply