Promosi Krismas 5G Menawarkan Perkhidmatan Internet Tanpa Wayar Untuk Rumah Dengan Kontrak 12 BulanYes, 5G kini menawarkan pelan jalur lebar tanpa wayar rumah baru dengan kontrak 12 bulan sebagai sebahagian daripada promosi Krismasnya. Pada dasarnya, ia sama dengan pelan Gateway RM99 sedia ada, tetapi dengan tempoh kontrak yang lebih pendek dan bayaran awal yang lebih tinggi.

Demikian juga, promosi Krismas Yes 5G juga menawarkan kelajuan tanpa had dengan kuota tanpa had untuk 5G, serta kelajuan 4G tanpa had tetapi dengan kuota data sehingga 150GB. Selain itu, polisi pengembalian tujuh hari disertakan di mana anda boleh membatalkan langganan dalam tempoh yang diberikan jika kawasan anda tiada liputan 5G atau liputan yang lemah.

Namun, seperti yang dinyatakan dalam soalan lazim (FAQ) oleh telco, permintaan pengembalian akan ditolak jika didapati anda somehow telah menggunakan lebih dari 10GB data dalam tempoh tujuh hari tersebut. Anda boleh menyemak ketersediaan liputan 5G dan 4G LTE telco dalam kawasan anda dengan mengunjungi halaman Pemeriksa Liputan di laman web rasmi Yes 5G.

Seperti yang disebutkan sebelum ini, perkara yang membezakan promosi Krismas yang baru diperkenalkan daripada pelan jalur lebar tanpa wayar RM99 sedia ada adalah kontrak 12 bulan yang lebih pendek, dan bayaran awal sebanyak RM299 untuk Router Gateway Tanpa Had yang disertakan. Dengan kata lain, melanggan ini akan menghasilkan nilai bayaran penuh sebanyak RM403.95 untuk bulan pertama, manakala bulan-bulan berikutnya akan menelan kos sebanyak RM99 setiap satu.

Sebaliknya, anda hanya perlu komit untuk tempoh 12 bulan daripada kontrak asal yang lebih panjang iaitu 24 bulan. Oleh itu, anda boleh memilih untuk menukar ke pelan RM58 Flexi yang lebih terjangkau selepas kontrak anda tamat dan masih menggunakan Router Gateway Tanpa Had daripada langganan asal anda.

Promosi Gateway Tanpa Wayar Yes 5G Krismas yang baru kini sedang berjalan sehingga notis selanjutnya. Seperti yang dinyatakan dalam laman web rasmi mereka, telco juga berjanji bahawa tiada pemasangan atau tempoh menunggu untuk pelan tersebut.

(Sumber: Yes 5G [Facebook] [Laman web rasmi])

Ikuti kami di Instagram, Facebook, Twitter, atau Telegram untuk mendapatkan lebih kemaskini dan berita terkini.Source link

Leave a Reply